maandag 15 september 2008

Sigogne, een bruisend dorp

Het afgelopen weekend bruiste het van aktiviteiten in Sigogne. Ook in Au Bellefleur, want we zaten/zitten helemaal vol. (M'n moeder heeft een goede nacht gehad in haar riante nieuwe kamer; ofwel onze woonkamer ..... die erg groot is, maar niet en-suite!).
Zaterdag werd de druivenoogst binnen gehaald en 's middags vond de persing, met de blote voeten, van de druiven plaats. Uiteraard kreeg iedereen weer 1 of eigenlijk zoveel je wilde een bekertje heerlijke druivensap. 's Avonds hadden we afgesproken met Fabiola en nog wat familie van Patrick om een hapje te gaan eten, voordat het vuurwerk zou beginnen. Helaas was de restauratie 'moules et frites' alleen op zondagmiddag, tijdens de Brocante, geopend....; weer eens een bewijs dat dorpelingen geld verdienen niet het belangrijkste vinden! Enfin, wij hebben toen maar gereserveerd in het dorps 'restaurant' en hoewel we vrienden hebben gehad die het eten (kwaliteit/prijs verhouding) niet slecht vonden. Wij vonden het niets, 10 Euro voor 2 worstjes, een paar frietjes, klein stukje camembert en een glas wijn, was te duur. Temeer je normaliter kunt eten voor 13 Euro 's avonds waarbij je een 4-gangen menu krijgt inclusief karaf wijn! En arme Fabiola had een baguette pizza gekozen waar kraak noch smaak aan was.... Tuurlijk begrijp ik dat dit niet representatief was, maar als je dan ook nog zit in een ongezellige ruimte verlicht met tl buizen en plastic tafelkleedjes en een inrichting van heb ik jou daar....; heb je wel heel veel glazen wijn nodig om het door een rose bril te zien!
Daarna was het verzamelen op het plein waarbij de kinderen allemaal een lampion kregen met echte kaars (nostalgie) om in optocht naar het voetbalveld te gaan alwaar er een fantastisch vuurwerk werd afgestoken met begeleidende muziek.
Daarna was het terug naar het plein, jong en oud, op de kermis met botsautootjes voor groot en klein, draaimolens, pannenkoeken, suikerspinnen (niet alleen rose!), soort van gesuikerde 'friet' (zie foto), etc. etc. En het hoogtepunt was natuurlijk weer de D.I.S.CO. juist van Ottawan en uiteraard de Franse versie, met ook nog internationale muziek van the Gibson Brothers (que sera, Cuba), Modern Talking medley....die ik alleen kende volgens mij, Franse disco, Line dancing; we hebben het allemaal gezien. Fleur heeft de sterren van de hemel gedanst en ik heb ook ruimschoots voldaan aan m'n avond gymnastiek! Ook onze, Engelse, gasten waren in 'full swing', dus gezamenlijk naar huis.
Zondag stond in het teken van een hele grote brocante. Maar jammergenoeg heb ik slechts een uurtje tijd gehad om wat te zien. We wilden ook nog naar de paardenraces in Jarnac, maar helaas zat dat er niet meer in. Want eer je je kamers en de was hebt gedaan en een change-over dag en een diner hebt, in je 1tje (Darren was nog steeds met de computer bezig), heb je erg weinig tijd over en pijn in je voeten van het staan.
Gelukkig gingen ook de nieuwe gasten met een tevreden maag naar bed!
Het is wel heel fijn dat m'n moeder er is, want ze helpt me met de was en de strijk, met Fleur haar huiswerk dat ze nu plots al krijgt.... Woensdag gaat ze weer weg...jammer...

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat probleem hebben wij hier ook: het dorp doet net of het voor toeristen is, maar ze vinden ze eigenlijk niet erg belangrijk. En wij (en jij dus ook) willen gewoon veel gasten hebben die het naar hun zin hebben.
Moeilijk.

René van Gellekom zei

Ziet er allemaal gezellig uit en als ze Ottawan hebben gedraaid zal 'Back to my roots' van Oddesey ook wel gedraaid zijn(was uit dezelfde tijd)

http://nl.youtube.com/watch?v=Chi9ycJI4Qo

Porter Family/Au Bellefleur zei

Nee Rene, niet gehoord maar we zijn maar een uurtje gebleven...