vrijdag 23 januari 2009

Storm verwacht

De hele dag geeft het weerbericht al 'Oranje' op, in dit geval betekent dat harde wind. Dat klopt ook wel moet ik zeggen. Er is al 1 dakpan van een muurtje in de tuin stuk gewaaid.
Voor later deze avond en morgen wordt met name nog iets zuidelijker 'Rood' opgegeven. Ook hier zullen ons windstoten van 150 km per uur te wachten staan.
We nemen het zekere maar voor het onzekere en gaan alle luiken maar vast sluiten. Want ook al hebben we dubbele beglazing, een ruitje is er zo uitgetikt mocht de wind verkeerd staan.
Hopelijk blijven we internet houden en vallen de kabels niet naar beneden. Op dakniveau hangen nog altijd de kabels buiten van de ene electriciteitspaal naar de andere. Gelukkig is iedereen veilig binnen.

Update:
Rond een uur of 5 heeft het hard gestormd; geen schade, dus het viel alleszins mee. Toch wordt er nog steeds 'Oranje' opgegeven door de Meteo, maar gelukkig kunnen wij de luiken weer open doen. Het is toch wel erg donker en ongezellig met alles potdicht.

3 opmerkingen:

Jan zei

Franca, veel geluk gewenst met de storm, het is het enige wat je nodig hebt: geluk ! Wijheben die storm van eind december '99 meegemaakt, met windsnelheden van 220 km/h. Niets kan je er tegen doen dan bang zijn en hopen dat het snel voorbij is. De morgen nadien kan je de schade opmeten en de verzekering bellen. Ik zal morgenvroeg Mick & Min toch maar eens bellen om eens rond het huis te lopen...
Jan

Franca zei

Gelukkig viel het hier allemaal erg mee (zie update). Toch goed plan om Mick en Min te bellen om e.e.a. te checken.
Schrijf je nog even hoe het bij jullie was?

Jan zei

Franca,
Min & Mick zijn blijkbaar nog niet terug uit Portugal of al terug vertrokken naar GB waar Mick nog enkele klussen voor familie ging opknappen. Min ging dan ook haar pas geopereerde moeder verzorgen/gezelschap houden. Ria & Mohammed heb ik gemaild en ook Jeanine en Laurent moet ik nog bellen. Hier (B) was het een uitgelezen weertje vandaag, we hebben met de pups een wandeling gedaan waar we nog niet geweest waren met hen, lol alom met die pup's, zie blog...
Jan