zondag 18 januari 2009

Ik vertrek

Gisteren zat ik samen met vriend René uit Zeeland te kijken, via internet, naar een eerder uitgezonden programma van 'Ik vertrek'. Dat gaat over Nederlanders die hun geluk elders in de wereld gaan beproeven en die vaak hele andere werkzaamheden gaan verrichten dan dat ze in Nederland deden.
Deze keer was het een stel met 2 wichten die een kasteeltje in Frankrijk hadden gekocht, ter opknapping wel te verstaan, met als doel om een B&B te starten. Beiden zaten voorheen in de woning inrichting. De vrouw was vanaf het moment dat de camera's draaiden al negatief en dat bleef de hele uitzending. De man, een enorm verwijfd type, in al z'n doen en laten, deed eigenlijk veel alleen. Maar van gastheerschap hadden beide geen Franse kaas gegeten. Als je toch zo'n mooi kasteel hebt en je krijgt gasten, dan zorg je toch dat je er representatief uitziet en niet met zo'n eng mouwloos shirtje (hij) het diner serveert. En dan ook nog tegen je gasten zeggen dat je vrouw table d'hôte helemaal niet ziet zitten! Of samen boodschappen gaan doen terwijl je gasten verwacht...die dus kwamen en door dochters te woord werden gestaan op een manier van 'wegkijken'. Nou René en ik waren linea recta weer vertrokken.
De 2 wichten dachten dat Gronings ook een taal was buiten het Nederlands.....; gaan je haren toch van overeind staan.
Irritatiegraad was zeer hoog!

Jullie begrijpen wel dat dit stel weer snel naar Nederland is vertrokken en nog te dom om in te zien dat het project mislukt was.

We hebben weer eens lekker ons samen kunnen ergeren....en dat is pas ècht Hollands.

6 opmerkingen:

Enrico, Marlies en Mauro zei

Wij hebben die aflevering ook ooit gezien (die man is zonder twijfel ho) Merkwaardig dat die mensen aan zoiets groots (was toch geen klein objectje herinner ik mij)gaan beginnen met zo'n instelling.

Kijk ook eens naar de aflevering met een jong stel (19 en 20 ofzo) tegen het zwakbegaafde aan (geen idee hoe 'champijon' of 'snitsel' geschreven moet worden)die een eetcafeetje beginnen op Kreta, nog nooit gevlogen en een keer buiten Nederland geweest. Gaat natuurlijk onwaarschijnlijk knullig. Maar toch ergens ook bewonderingswaardig dat ze het toch gedaan hebben.

Jan zei

Ik heb de uitzending niet gezien, maar heb in de tien jaar dat we nu in de Charente zijn al verschillende "idealisten" zien komen, Engelsen Nederlanders, Belgen. Tal hebben hun eigendommetje en idealen al lang terug van de hand gedaan. Je merkt het direkt van welk hout ze gesneden zijn, de blijves en de passanten.
Jan

fotolog Albert en Mara zei

Je kunt toch iets kopen in het buitenland zonder daar meteen een B&B van te maken.
Of zien wij dat verkeerd?

Franca zei

@Enrico, Marlies en Mauro:
Zal idd eens even zoeken naar die aflevering.

@Jan: Kijk dat dingen niet lukken is niet erg, jammer maar deze vrouw was vanaf het begin al zo negatief dat je al wist dat het een mislukking zou worden.
Enneh...van welk hout zijn wij gesneden? (Van dik hout zaagt men planken?)

@Fotolog Albert en Mara:
Uiteraard, maar veel mensen denken dat het runnen van een B&B heel gemakkelijk geld verdienen is. Ik denk dat ze daarom die keuze maken.

René van Gellekom zei

Je moet natuurlijk ook ergens van leven als je nog niet met pensioen bent of anders, dus een B&B is dan makkelijk.

Ik zou het doen(als het kon) omdat ik het leuk vindt om het mensen naar de zin te maken en andere mensen te ontmoeten. Geld zou voor mij pas op de laatste plaats komen.

Anoniem zei

Ik vertrek met een negatieve instelling en om snel geld te maken !!
Jammer, dat deze personen een droom voor veel mensen in een negatief daglicht gaan zetten.
Het kasteel/interieur was na het opknappen erg mooi geworden, maar de gastvrouw en gastheer zijn zeker geen kasteelheer en kasteelvrouw geworden.Om over de gastvrijheid maar niet te spreken.
Vervelend voor de Nederlandse gasten om deze uitzending(achter de schermen) terug te zien,lijkt me.
Daar ga je toch nooit meer heen.....
De uitzending met het jonge stel (rond de 20 jaar)hebben we ook gezien,maar dit was een niveau...'
Mislukking 100%
Het jonge stel had een droom nog nooit over de grens geweest,maar dat hier de ouders/familie niet hebben ingegrepen.
Michel en Anja