zaterdag 10 januari 2009

Nieuwjaarsborrel...vervolg

Dit jaar kwamen de mensen langzamer binnen druppelen dan vorig jaar, maar wij waren er uiteraard royaal op tijd. En laten we eerlijk zijn een borrel die om 18:30 start en de burgemeester die om19:00 uur klaar is met z'n speech....neemt niet het bekende 'charentaise kwartiertje' in acht. Of was z'n speech echt zo kort? Enfin, alle kinderen zaten vooraan, 5 van de 6 te vervelen, behalve ons modelkind...die maar steeds ssssstttt zei tegen de lawaaimakers. De burgemeester vertelde van de gerealiseerde plannen in 2008 en de soms moeilijke tijd voor 2009 en ook de dingen die gerealiseerd zullen worden. Ons viel vooral op dat er heel veel 'aan de weg wordt getimmerd' letterlijk dus. Natuurlijk over het voetbalveld dat gelukkig een multifunctioneel terrein wordt. Want nu is er 1 voetbal wedstrijd per jaar....
Maar over mijn stokpaardje helemaal niets. Ook toen hij vroeg aan zijn achterban of hij iets was vergeten...bleef het stil.
Het glas Champagne werd geheven, de borrelhapjes kwamen rond en na anderhalf uur ben ik op de burgemeester toegestapt die met een aantal raadsleden stond te praten, met de woorden:
Est-ce que je peut vous (em)prunter? Mag ik u even lenen? Arm om hem heen, want we zijn ongeveer even lang :-) IJs gebroken natuurlijk, dus alle vragen die je kunt voorstellen zijn gesteld. Maar ik heb hem gezegd dat 'Mon Français est mauvais, mais ma memoire est très bien,... mijn frans is slecht maar mijn geheugen niet,....dus heb ik hem gevraagd over de website. Natuurlijk zei hij oh ja dat ben ik net vergeten (heb maar niet gezegd dat zijn Frans heel goed was en z'n geheugen slecht ;-) !) te vertellen. Over 1 maand is de website actueel.... Verder nog een hoop bla bla bla....maar ik had m'n ei gelegd. En....ook deze Fransman heeft niet erg veel gevoel voor humor...althans niet mijn humor.

Maar dit was mijn 'uitje' en ik heb genoten. Gepraat met 'oude' bekenden, nieuwe mensen, Steve en Lindsay waren er dit jaar ook bij, maar zijn nog niet echt ingeburgerd, hadden andere afspraak gemaakt en dat moet je dus niet doen. Want na 1 drankje waren ze al verdwenen en mis je dus de kans om anderen te ontmoeten, wat zo belangrijk is in een dorp.
De lieve zuster, echt een ouderwetse non in habijt, was er en ik kreeg 2 klinkende zoenen van haar, de mensen van de wijngaard tegenover ons, de mensen die duiven houden en in het voorjaar weer naar NL gaan, de mensen die ik ken van de gymnastiek dat ik ook even heb gevolgd, de vrouw die bij de apotheek werkt met haar tomboy, een van de 2 dokters, de buren, de mensen van andere gites, de vaders en moeders van school, en noem maar op.....; het zijn allemaal hele leuke en aardige mensen.....en het is mijn thuis.

6 opmerkingen:

Jan zei

En het is mijn thuis...De belangrijkste woorden van het jaar waarschijnlijk.
Dat is het echte inburgeren en aanvaard woden door de Franse gemeenschap, want inburgeren bij de andere buitenlanders is een makkieb maar niet echt de bedoeling denk ik.
Het ga je verdomd goed daar in Sigogne !

fotolog Albert en Mara zei

En is het nog gelukt om de juiste link te krijgen op de website van de gemeente t.a.v. jullie B&B Bellefleur? We horen het wel.
Au revoir, Albert et Mara

René van Gellekom zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
René van Gellekom zei

Franca, wat een mooie woorden 'Het is mijn thuis'. Ik herken daar ook veel van mijzelf in. Ook ik ben thuis op mijn dorp waar altijd wel wat loos is en de gemeenschap hecht.

De gemeenschap die ons vriendelijk heeft opgenomen alsof we hier geboren zijn.

Je moet iets van jezelf geven en dan krijg je ook iets terug. Daarmee wortel je jezelf in de gemeenschap, want dat wordt gewaardeerd.

Natuurlijk moet je van het begin tot het eind aanwezig zijn op zo een receptie om mensen te spreken en te leren kennen, zeker als je er pas woont.

Karine zei

Memorabele woorden, zoals de anderen reeds aanhaalden.
Franca, ik hoop dat ik deze woorden ook kan uitspreken binnen x maanden, want daar gaan we uiteindelijk voor als je al het bekende achterlaat.
En ik hoop dat die link binnen de korste keren op de gemeentewebsite staat.
Suggestie: eens de website actief zonder link, de bloggers massaal naar de B&B laten vragen. Zullen ze misschien sneller reageren.

BTW je omschrijving van je kidnapping van monsieur le maire was zo beeldend dat ik het scenario zo voor ogen zag ;-)

Franca zei

Bedankt mensen voor jullie lieve reacties!