vrijdag 23 januari 2009

In België

Inmiddels heeft iedereen het wel kunnen lezen of op het journaal gezien, de afschuwelijke moord op 2 babies en 1 juf op een kinderdagverblijf in Sint-Gillis, de grootste deelgemeente van Dendermondel. (Tussen Antwerpen en Brussel). De andere kinderen liggen in een ziekenhuis te vechten voor hun leven. De moordenaar is gepakt, maar als de Belgische rechtzaak net zo slap is als in Nederland, vrees ik het ergste.
Kroon-Prinses Mathilde is toegesneld om haar medeleven te betuigen.

***

Ook eerder deze week verscheen plots het bericht dat Koningin Fabiola zou zijn overleden. Niets is gelukkig minder waar, zij ligt weliswaar nog in het ziekenhuis op de intensive care maar is nog steeds springlevend. Schandalig dat dit soort grove fouten de media bereiken.

***

Aangezien ik toch een 'boontje' heb voor België, niet alleen omdat ik er ook heb gewoond (Brussel en Wavre), maar ook omdat ik enkele (blog)vrienden uit dit land heb, wil en kan ik hier niet zo zonder meer aan voorbij gaan.

Sterkte, 't is weer een zwarte dag in de geschiedenis.

4 opmerkingen:

Jan zei

Franca,
De verdachte is opgepakt door de politie, zo meld men dat op radio en TV. Heeft dat schoelje toch weer een geluk, ik geloof niet dat 'm nog ver zou gelopen hebben indien hij door iemand anders was staande gehouden. De ontsnapte Dutroux en zijn boswachter liggen nog te vers in het geheugen. Na het ongeloof dat ook hier zoiets kan gebeuren en niet in de VS, is er nu enkel nog maar medelijden om die onschuldige dutskes en hun begeleider. Stel je in de plaats van die ouders. Wie gaat dan zo 'n krapuul laten lopen zonder hem.....
Jan

Karine zei

Moet gewoon verschrikkelijk zijn dat je je ukje met een gerust gevoel er achtergelaten hebt en dan moet horen dat er zo'n slachtpartij heeft plaatsgevonden, dat moet om gek van te worden zijn. Zoiets wens je je ergste vijand niet. Het geeft een erg wrang gevoel, dit is onze wereld.

BELGIAN CONCERTS zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Carine zei

Hey Franca, bij België en (Van) Brussel aansluitend wil ik je even uit je verwarring helpen.
Bij Raf Van Brusels mix je de Notenclub en het Swingpaleis door mekaar maar Raf zat met Plane Vanilla in de vaste Swingpaleis band.
Jan liet me weten dat je op het bericht gereageerd had, vandaar... Maak er een mooie dag van!
Carine
http://www.gertje.web-log.nl/