dinsdag 6 januari 2009

3 Koningen

En dan hebben we vandaag ook nog 3 Koningen; een feest dat in Frankrijk erg populair is. Al voor de Kerst lagen de 'galettes' de Roi in de étalages te lonken. Gisteren kregen wij er 1 van Hugo, Bogdan's zoon. Normaliter zit er 'iets' in de krans gebakken van een stenen figuurtje en krijg je er een papieren kroon bij. En degene die het stukje heeft met het figuurtje wordt gekroond en mag zich zelf die dag Koning of Koningin noemen.

6 opmerkingen:

Natascha zei

Ze doen bij jullie dus wel aan Dreikoningen, maar de kinderen moeten wel gewoon naar school? In de ultra-katholieke staat Beieren heeft iedereen een vrije dag. O nee, ligt aan scheiding van kerk en staat in Frankrijk waarschijnlijk....

Komen de kinderen bij jou ook verkleed als de drie koningen langs de deur, zingen een liedje en krijgen dan snoep en geld voor de missie?

Franca zei

Hoi Natascha,

Nee kinderen gingen gisteren niet naar school, maar dat kwam vanwege de 5cm sneeuw dat was gevallen!

En nog een keer nee, kinderen komen hier niet langs de deur...; lag niet aan de sneeuw want vorig jaar ook niet.

ineke zei

Hier weet ik ook niets van de 3-koningen koeken met een "koning" erin. Ook hier de Sternensingers: 3- koningen met verteller die zingen en geld (geen snoep) ophalen voor de missie. Bij mij helaas geen kindertjes (is veel leuker) maar volwassenen. Maar.... mijn huis is nu gezegend voor dit jaar: boven de voordeur wordt dan geschreven: 20-C-M-B-09. (jaar dus en de 3 koningsnamen).

gr Ineke

Franca zei

Ha Ineke,

Leuk om te lezen hoe het weer bij jullie in Oostenrijk wordt gevierd. En je huis gezegend hebben voor een paar euro's is altijd meegenomen ;-).

Maar met wat schrijven ze dat dan op de deur en blijft dat tot in een lengte van jaren zitten? Foto?

ineke zei

Normaal met een gewoon schoolbordenkrijtje, maar aangezien mijn verf nogal glad is is er niet veel van te lezen.... Geen foto dus.

Franca zei

Jammer Ineke, maar fijn dat je het nog even laat weten.