dinsdag 25 november 2008

TV avondje
Wauw eindelijk eens een klein/kort tv avondje voor mij! Fleur wilde graag op de computer wat barbie spelletjes doen, dus heb ik maar eens gekeken wat de BBC te bieden had.
Ik ben begonnen met Eggheads, een quiz programma, daarna Escape to the country, het blijft boeien mensen die naar het platteland willen verhuizen, vervolgens heel enthousiast zijn over een huis om dan te zeggen dat ze nog verder willen kijken in de omgeving!!! Om gek van te worden!
Daarna nog een Eggheads quiz.., Claudia Winkleman met haar gasten van 'Strictly Come Dancing' (ik denk dat er niemand is in Engeland die dit niet volgt op de zaterdagavond....de dancing competitie met 'BE-ers' gepresenteerd door Britse lieveling Bruce Forsyth en zijn assistente, de niet onaantrekkelijke Tess Daly...haar man Vernon Kay spreekt mij meer aan...maar ja da's een kwestie van smaak....inmiddels navolging in vele Europese landen)en als afsluiting de beroemde Delia Smith, Engelse kokkin, een soort Wina Born, die Indiase en Thaise curry's in een handomdraai kookte....nou ja niet alles was vers gehaald moet ik bekennen, veel ook diepvries produkten....maar het zag er allemaal wel erg lekker uit.
En dan nog horende dat Darren in een heel goed Indiaas restaurant vanavond in Ierland heeft gegeten! Grrrrr. Gelukkig komt hij vrijdag met de auto, dus donderdagavond haalt hij alvast een take-away van Sakib, jawel ons favoriete indiase restaurant in London. Dat mis ik echt....zo heerlijk om vaak met m'n Ierse vriendin Joy, onverwachts daar te 'bunkeren' met de nodige wijn! Hmmmmmm
Enfin, dit was mijn tv avondje.

6 opmerkingen:

Natascha zei

Tja, ik zou ook niet weten wat ik zonder BBC moest. De afgelopen week hebben we een paar keer geen ontvangst gehad door een dik pak sneeuw op de schotel. Snik!

Ik zat er al op te wachten wanneer je over SCD zou loggen. Dat doe je namelijk ieder jaar....

Porter Family zei

@Natascha,
Hahaha, ja dat klopt wel wat je zegt. Heb je Darren's blog recent nog gelezen, een heel artikel over John S!

René van Gellekom zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
René van Gellekom zei

k ben gek op de Engelse zenders. Ze zijn allemaal vrij uit de lucht te pikken via de satelliet, maar BBC zat hier altijd al op de kabel. Nu ook ITV en Film 4 via de schotel.

Wij kijken al 20 jaar Eastenders en nu sinds kort hebben we Heartbeat ontdekt. Dat zijn in ieder geval de twee programma's die wij (bijna) dagelijks kijken.

Anita is gek op Midsummer Murders dus die kijkt dat vaak en vanavond zit daar Jeroen Krabbee in(Nederlandse Acteur).

Zelf kijk ik graag naar de kook en verhuis en verbouw programma's op de Engelse zenders. Heerlijk!!

Curry maak ik zelf met een beetje hu;p van de familie Patak, cocosmelk en tomatenblokjes.

ineke zei

Wij kunnen hier niets engels ontvangen, maar ach, je kunt niet alles hebben.
In NL keken we wel regelmatig naar de engelse zender, maar dat had natuurlijk veel met sport te maken: cricket vormde de hoofdrol (tot dat verkocht werd aan de comm zenders), maar ook skieen werd door de BBC erg leuk gebracht ("ski sunday"). De quiz "question of sport" (?) vonden wij ook erg leuk.
Maar het is wel een soort "oma verteld..." hahaha

Natascha zei

@Ineke: je moet in onze regio (mede door de bergen en de afstand tot GB) een extra, supersize schotel hebben en een hele goede decoder om engelse kanalen te kunnen ontvangen en een profi-bedrijf om dat in te stellen. De engelse zenders zitten op de Astra 2, en omdat de frequentie heel anders is als Astra 1 (met de DE/AT/NL zenders) kan je nauwelijks 2 LNB's in dezelfde schotels gebruiken. Wij hebben speciaal voor de engelse netten een tweede schotel van 1 meter doorsnee, maar dat is voor de ontvangst aan de krappe kant. Jij zou waarschijnlijk minimaal een 1.20 m schotel nodig hebben, misschien zelfs groter. Probleem is dat je schotelmast topzwaar wordt met 2 grote schotels, en je bij iedere windvlaag de kans loopt dat je alles weer kwijt bent. Ik heb wel het adres van een betrouwbaar gespecialiseerd engels bedrijf voor je in München, maar vanwege de voorrijkosten zijn die niet goedkoop. Wij waren bijna 300 euro voorrijkosten kwijt voor 2 ritjes, maar de afstand naar jou is voor hen korter dan naar ons.