zondag 23 november 2008

Circus A. Fratellini in Jarnac

Vanmiddag naar het circus geweest. Voor Fleur was het de 2de keer, 1ste keer in London met vriendje Hugo voor zijn verjaardag en voor mijn moeder was het heel lang geleden...; de laatste keer met haar vader! We hadden de aanplakbiljetten al een paar dagen geleden gezien en ook bij school kwamen de circus artiesten folderen.
Ook de bekende geluidswagens hebben we een aantal keer gehoord. En het was een uitgelezen zondagmiddag voor zo'n spektakel. Het was een typisch kwaliteit/geld verhouding. Op de tribune, royaal uitzicht, was het 15 Euro voor een volwassene en 5 Euro voor een kind. En Fleur, onze held op sokken, wilde niet 1ste rij zitten...nou eerlijk gezegd was ik daar ook niet zo rouwig om, want dan zijn plots de leeuwinnen wel heel groot en heel dichtbij en zijn hun tanden wel heel erg groot en scherp.
Door 'hostessen' werden we naar onze plaatsen gebracht en toen vroegen ze ook nog een muntje. Het duurde eventjes voordat bij mij het kwartje viel en toen was ze al weer weg naar het volgende 'slachtoffer'. Enfin, al die meisjes vroegen dus geld als je hen naar hun plaats had gebracht. Armoe...
De show was op zich best heel leuk hoor, maar de leeuwen dompteur was tevens de pikeur voor de paarden en ook de -jonge- clown had diverse rollen toebedeeld gekregen zowel op de fiets als een humoristisch optreden met behulp van een man en vrouw uit het publiek (ik had niet gemogen zei Fleur later tegen Darren aan de telefoon), als nog een humoristisch optreden met de dompteur alias pikeur!
Enfin, we hebben weer wel gesponsord met de tombola (Fransen zijn gek op tombola's en bingo's) ten gunste van het eten van de diverse dieren.....overigens niets gewonnen.
Wat wel wonderlijk was, was dat er een wagen stond met daarop geschilderd dat er olifanten aan boord waren....maar geen 1 dikhuid hebben we gezien. Volgens de leaflet waren er 30 dieren, wij hebben er in het totaal 13 mogen aanschouwen in de piste.

Annie Fratellini, (1932-1997) dochter van Paul Fratellini, was de 1ste vrouwelijke clown. In 1974 begon ze met haar echtgenoot een circus school en haar dochter zet deze voort. Inmiddels zijn er 200 scholen die haar naam dragen.

En waar is Darren in dit verhaal vragen jullie je misschien af?

Nou geen meelij hoor, we hadden al een tijd geleden afgesproken dat hij dit weekend niet zou komen omdat m'n moeder er toch was en hij misschien andere dingen kon doen en het zou ook wel wat geld besparen...laten we eerlijk zijn.
Vrijdagavond had Darren een borrel van de zaak, zaterdagmiddag was er een bierfestival waarvan hij door een vriend afgelopen donderdag op de hoogte was gesteld, en tussendoor heeft hij ook nog wat Christmas shopping gedaan. Met name eigenlijk wat kleine cadeautjes voor Fleur en Mauro (mijn broer's zoontje....die met de Kerst bij ons zijn)...en natuurlijk hoort een echte gevulde stocking bij de haard!
Maar....maandagmiddag moet Darren weer naar Ierland voor een paar dagen.....; betekent natuurlijk wel niet koken!

Enfin, alle gekheid op een stokje, het was toch vreemd zo'n weekend zonder Darren!

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Franca,
ik was vorige zaterdag nog op Heathrow London. Ik heb nog gedacht "straks kom ik Darren hier nog tegen" Dat was dan nog mogelijk geweest ook !
Jan

michka_en_cheeta zei

hier een groetje en dikke poot van michka en co

Anoniem zei

maw een veelzijdig persoontje kan altijd aan de slag in het circus. Jullie hebben dus genoten en je had er op de koop toe nog een goede engelbewaarder (ondanks haar prille 6 jaar) bij Franca, om je te behoeden voor ondoordachte daden. ;-D Je bent gezegend meiske
Karine

René van Gellekom zei

Na het vragen van een muntje door de dames viel bij jou het kwartje? :lol:

Het zal de streek wel zijn; Cognac.

Ik heb nooit zoveel met circus gehad en Bob is er geloof ik één keer met zijn tante geweest. Wel jammer dat kinderen naar aanleiding van de smaak van de ouders, zoals bij ons, dingen krijgen opgedrongen of moeten missen.

Porter Family zei

@Jan: dat zou wel een hele goede zijn hè? Je hebt nog een paar kansen deze week, want mijn wereldreiziger is deze week in 3 landen! Momenteel in Ierland, morgenavond weer naar UK en vrijdag naar Frankrijk!

@Michka en cheeta: bedankt voor het kijken en een hartelijke groet terug.

@Karine: Je moet het me maar niet kwalijk nemen, maar welke Karine ben jij? Ik ken er namelijk een aantal....

@René: vond hem zelf ook leuk gevonden! Je kunt kinderen dingen aanbieden om naar te kijken/te doen maar beslist niet dwingen. Fleur wilde graag naar het circus, maar op de achterste rij zitten! Dit ivm de dieren, terwijl ik de leeuwen eerlijk gezegd enger vond en blij dat ze weer veilig 'afgevoerd' werden. Maar vorig jaar dacht ze dat ze wilde, en toen op het laatste moment toch niet en dat moet je dus niet forceren vind ik. Zo....Franca heeft gesproken....Amen.

René van Gellekom zei

(c)Katarina Valente?

Porter Family zei

@René,
Voor jou blijft het een vraag, maar voor mij inmiddels een weet!
Toch een fijne dag nog! ;-)

Anoniem zei

ik weet wie Karine is, maar wie ben ik nu weer ?

Porter Family zei

Tjonge zoveel geheimzinnigheid op m'n blog kan ik niet aan hoor ;-)