zaterdag 8 november 2008

De Marathonlopers - Jarnac-CognacVrijdagavond kwamen onze gasten tegen de klok van 7 aan. De vraag die ze zichzelf stelden om nog een douche te nemen, deed gelijk teniet toen ik hen een apératief van het huis -uiteraard- voorstelde. Met z'n allen rond de open haard aan een glas en een knabbeltje. Vervolgens gingen ze naar Jarnac om daar pasta te eten en ze zouden rond 11 uur 's avonds weer terug zijn, want...ze wilden graag om 06:30 uur (geen tikfout) ontbijten.
Ik ben om kwart voor 11 in slaap gesukkeld met een boek en werd wakker van wat gestommel en gepraat een uur later. Tja....ze hadden mij natuurlijk ook zien knikkebollen toen ze langsliepen om naar binnen te gaan. Enfin....'t zei zo.
De 8 renners zijn vrijwilligers die zich aan hebben gesloten bij Les Dunes d'Espoir, een organisatie die gehandicapte kinderen een zeer warm hart toe draagt. Speciale rolstoelen zijn ontwikkeld waar de kinderen in zitten, zodat de renners deze gemakkelijk(er) mee kunnen rollen tijdens hun rit. De groep gaat zelfs naar het buitenland! Natuurlijk is er ook medische begeleiding. Neem eens een kijkje op hun website: http://dunespoir.free.fr/

Ter illustratie nog wat foto's.....vanmorgen vroeg dus.....maar de stemming zat er in bij de heren! 1 Ontbreekt op de foto want die bleef wel erg lang op toilet!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Franca,
Deze zien er heel capabel uit voor de wedstrijd, wens ze van ons een prachtige uitslag (in de wedstrijd hé, geen eczeem of zo)
Jan en co

Anoniem zei

Franca,
en hoe waren de resultaten van de renners ? Plaats genoeg in de B&B kamers voor de bekers en medailles op te stapelen ?
Jan

Anoniem zei

Franca,
kon het traditioneel ontbijt de goedkeuring wegdragen van de heren? Op de foto ziet het ontbijt er goed uit en de heren ondanks hun "krappe" slaapplaatsen goed uitgerust, fris en monter om een marathoneke uit te lopen.
Wie weet lopen ze volgend jaar terug mee ;-)
Karine

Porter Family zei

'Onze' renners hebben er 4 uur en 35 minuten over gelopen.

Er waren 519 deelnemers in het totaal.

De 1ste liep hem in 2 uur en 34 minuten.
De laatste rende hem in 5 uur 46 minuten.

Dus ja Jan, plaats genoeg voor de bekers!

En Karine, het ontbijt was geslaagd, maar veel te veel natuurlijk.