dinsdag 25 november 2008

Rijbewijs perikelen

Tjonge jonge, voor vandaag heb ik het wel weer even gehad!
Mijn Nederlandse rijbewijs was begin juli 2008 verlopen, dus voor die tijd, ben ik met alle benodigde papieren, paspoort, etc. naar de 'pre-fectuur' in Cognac gegaan. Aangezien ik nu een Frans rijbewijs zou krijgen als Nederlandse, moesten de papieren naar Angoulême worden gestuurd want daar zit de 'baas' van de Charente. Enfin, 2 maanden na dato, nog steeds geen rijbewijs, dus weer naar Cognac...ach dat kon nog wel 2 maanden duren.
Die 2 maanden waren inmiddels ook al ruimschoots verstreken, dus vanmorgen maar weer naar Cognac getogen. De aardige dame (ja dat moet ik nageven, ze zijn daar allemaal heel vriendelijk) belde direct met haar collega in Angoulême; bleek dat het document op 15 juli al was verzonden, met als adres '1, Sigogne'....tja dat komt natuurlijk niet aan. Waarschijnlijk was het dan ook nog niet onze vaste postbode want die weet wel hoe ik heet, maar als mijn meisjesnaam op de envelop stond, kennen ze die natuurlijk weer niet.
Ik moest dus maar navraag doen op het postkantoor. En als ze het daar dan ook niet hadden, dan moest ik maar een copie vragen in NL! Jaja en dan zeker weer betalen en pasfoto's laten maken???!!!
Enfin, eerst het postkantoor, linea recta, nee de post wordt daar 15 dagen behouden en dan retour afzender. De beambte heeft nog even gekeken, maar helaas...

Als het gaat om slimmerikken moet je natuurlijk aan makelaars denken, dus weer getuft naar Jarnac om advies te vragen! Dat was een prima idee vond ik zelf, want hij adviseerde mij om een brief te sturen naar de baas in Angoulême om een copie van m'n rijbewijs te vragen, want deze is tenslotte tussen hun woonplaats en de mijne verdwenen.

De zoon van de aannemer is vandaag ook hier om te helpen en die zit er lange na niet dom uit, dus kijk ik hem maar eens lief aan om een mooie brief in elkaar te zetten!

Update:
De aardige dame van de sous-prefecture belde me zojuist op dat ze m'n rijbewijs hebben gevonden! Maar....ik moet weer komen met pasfoto's en bewijs dat ik hier woon (factuur van gas meenemen), want als adres staat nu op het rijbewijs
1 allée, sigogne...tja en dat klopt niet.
Enfin, Jonathan (de zoon van Bogdan) kan verder sjouwen en morgen weer een dag!

3 opmerkingen:

René van Gellekom zei

Eind goed al goed zullen we maar zeggen en wat een geweldig nieuws. Ben toch wel benieuwd naar jouw rijstijl als je in aanmerking neemt waar jij woont en hebt gewoond.

Misschien dat de Heer Faes er iets over kan zeggen. Heb je al vaak opzij moeten springen voor Franca in haar Lelijk eend?

Moet ineens denken aan die Non in de Gendarme films van de Funes

Porter Family zei

Ik onthou mij even van commentaar tot 'heer Faes'!

Jan (Heer) Faes zei

Franca,
Die "van Gellekom" begint aardig een grote mond op te zetten lijkt mij zo. Laten wij als halfbloeden B/Fr of NL:Fr zulke zaken maar gewoon over ons hen gaan of gaan we in de tegenaanval?
Van Gellekom, ik heb daar nog nooit een lelijke eend gezien, wel een Jaguar en een Renault en een BMW lijkt daar ook al rond te tuffen. Heb ik iets gemist bij de Funes ? Een Non, je bedoelt toch zo een aan God gewijde maagd hé, Neen, heb ik daar ook nog niet tegengekomen.
Franca, we zullen die René eens naar de Charente moeten halen want die mens heeft nog geen "voeling" met die kant van Frankrijk denk ik. Een gat in zijn cultuur zeggen ze hier in België.
Heer(?) Faes zeg maar Jan