donderdag 5 maart 2009

Ontdooien

Tjonge jonge, waarvan ik dacht dat het zoals Darren altijd zegt 'a five minutes job' was, ben ik er al 3 uur mee in de weer. Het ontdooien van de vriezer. Normaliter doet deze Bosch dat zelf maar door de storm en daarmee gepaard gaande uitval van electriciteit, ontstond er zo'n schaafijs laag op. Dus ik dacht laat ik dat maar eens beetpakken. Nou dat heb ik geweten! Natuurlijk konden de laden gemakkelijk verwijderd worden. Maar die rekken die waren meer dan stijf bevroren en het blijkt dus dat je die er niet uit kunt halen. Wat een ramp! Gewapend met emmertje met warm water, spons, vaatdoekje, pannenkoekmes aan de slag. Nou ik zal je vertellen dat verveelt snel. De boel de boel laten kan niet, want er naast staat een doos met tafellakens, en ik wil niet dat die nat worden. Nou ben bang dat als het nog veel langer duurt, de inhoud van de vriezer de vuilnisbak in kan :-(
Fleur wilde net helpen, beetje eigen belang want ze wilde nog even in bad voordat ze naar bed ging, en ik wil dan wel in de buurt zijn, en ik vertelde haar dat ik dit eerst moest afmaken en dat het heel koud werk was en dat ze ook wel nat zou worden.
Dus kwam ze 5 minuten later zoals op de foto's te zien is, te voorschijn ;-)

6 opmerkingen:

Jan zei

Hela jullie,
Was het daarom dat onze drie honden zo voor en haast in de kachel kropen ? Bij jullie stond verdorie de deur van de diepvries open. Kijk maar eens wat resultaat dat geeft in La Magdeleine.
http://blog.seniorennet.be/Bas_en_Belle/

Karine zei

Ondernemend en bijdepinken, zo kan je ze wel omschrijven jullie Fleur ;-). En nog een paar andere... maar als de mijne ineens zo voor mijn neus zou staan, ik denk dat er tal van tegenstrijdige emoties door mij heen zou gaan. Leuk en herkenbaar die verhaaltjes bij de foto's.

Enrico, Marlies en Mauro zei

Volgende keer een bakje(s) met kokend water in de vriezer zetten dan dooit het sneller!

Franca zei

Probleem is dat je erbij moet blijven met oog op het dweilen anders staat de bijkeuken onder water.

ineke zei

Hoe doe ik dat:
eerst alle spullen goed ik dikke kranten wikkelen (of in een andere vriezer als je die hebt).
Dan een grote stapel oude handdoeken klaar leggen.
Dan de föhn er voor leggen en op lekker heet schakelen (veilig op een stoel oid) en vooral in de buurt blijven!!!! Steeds de handdoeken vernieuwen en uitwringen en het is snel gepiept!!!
Oma vertelt.....

Franca zei

Bedankt voor jullie tips!

Zeker die van 'Oma';-)