woensdag 25 maart 2009

On or Off

Online vrienden maken leuker dan offline

Mensen vinden elkaar leuker wanneer ze elkaar via internet leren kennen dan wanneer ze elkaar offline ontmoeten. Dit komt doordat mensen online meer persoonlijke informatie onthullen en meer vragen stellen.
Het maakt geen verschil of ze elkaar zien via de webcam, of juist niet. Dit blijkt uit een proefschrift van Marjolijn Antheunis van de Universiteit Amsterdam waarop zij volgende week promoveert. Volgens Antheunis is het niet belangrijk of mensen elkaar wel of niet kunnen zien via een webcam. "Het is dus niet zo dat het beter klikt omdat mensen via MSN of Hyves anoniemer zijn, want op een webcam zie je elkaar dus wel. Online communicatie heeft gewoon positieve effecten op vriendschapsvorming. Internet is dus zeker geen antisociaal medium, integendeel."

Bron: Telegraaf

Inmiddels heb ik zelf veel mensen via internet leren kennen, een aantal losse flodders daar doe ik niets mee en een aantal is mij inmiddels dierbaar geworden; sommigen heb ik ontmoet anderen (nog) niet. En laat ik vooral ook even terug gaan in de tijd op 23 juni 1999 heb ik het 1ste e-mailtje van Darren gehad en we weten allemaal hoe dat is afgelopen ;-)!

2 opmerkingen:

Jan zei

Franca,
hoe dat eerste mailtje is afgelopen en wat er in stond weten we niet, maar 't wasmachien is wel gemaakt. En blijkbaar is er voordien nog meer "gemaakt"

Anoniem zei

Ik heb mijn René ook via internet leren kennen.

Ben nu 3 en een half jaar met hem getrouwd en mijn dochter heeft ervoor gekozen om bij ons te komen wonen.

Waar internet al niet goed voor is

Ellie