zaterdag 7 maart 2009

Interne verhuizing


Net 2 weken hebben we in gastenkamer 1 kunnen bivakkeren, maar wegens boekingen zondag t/m woensdag hebben we deze weer 'guest-proof' gemaakt en slapen we vanaf vanavond met ons drietjes in eerlijk gezegd de kleinste kamer. Een fotootje ter illustratie, maar het past allemaal hoor en natuurlijk heeft deze kamer ook een en-suite dus geen nood aan de man.
De bovenste foto is in augustus 2007 gemaakt toen het dak net vernieuwd was en een velux raam geplaatst was.

Een van de gasten moet ik waarschijnlijk ophalen van het station, want na 18:00 uur schijnen alle auto-verhuurbedrijven dicht te zijn en ze komt net een kwartier voor sluitingstijd aan op het station in Angoulême. Gelukkig gaat er wel een trein naar Jarnac, dat op 5 minuten rij-afstand is voor ons want anders zou ik weer (met Fleur) een stuk verder moeten tuffen en daar zit ik nou niet echt op te wachten. Zeker ook niet omdat ik ook het diner moet verzorgen die avond.
Hopelijk kan het autoverhuurbedrijf in Jarnac wel de auto afleveren op dinsdag in Sigogne, want ik heb die ochtend ook mensen die uitchecken en de ervaring leert mij dat dit meestal rond een uur of 10 is, dus dan kan ik moeilijk eerst weer met de andere gaste naar het verhuurbedrijf. En zij heeft ook bijtijds een afspraak bij de makelaar dus.... 'n beetje gecompliceerd allemaal.
Lastig is het dan dat je er alleen voorstaat.

5 opmerkingen:

Jan zei

Franca,
Wie kijkt bij wie af ? Gisterenavond plaats ik een bericht op het Bas & Belle blog over adresverandering zonder verhuizen en nu staat er hier bij jou ook een bericht over verhuizen.
Bij het uur van plaatsing blijk jij wel eerst te hebben geschreven. Ik ben dus de spieker ?
Maar ik wist toen nog van niks !
Jan

René van Gellekom zei

Potverdikkie wat een gedoe allemaal met die gasten zonder auto. Er wordt wel veel van mijn vriendinnetje gevraagd hoor.

Natascha zei

Wij brengen en halen ook mensen van het station, maar als het bij ons heel erg druk is en dit soort dingen gaan gewoon niet, dan bellen we een taxi. We hebben een mannetje die voor een ritje station (het verder gelegen "centraal station" Lam, niet ons stationnetje in Frahels) slechts 5 euro vraagt. Dat is voor de gasten heel leefbaar en die maken er meestal geen problemen van. Je zou je licht eens op kunnen doen wat de lokale "Taxi Jaquues" in zo'n geval vraagt. Dan kun je dat volgende keer met de gasten communiceren: "We proberen u te brengen, maar als het niet gaat is het X Euro". Vinden mensen altijd service, en je hebt er bij het taxibedrijfje een vriend voor het leven bij....

fotolog Albert en Mara zei

We nemen aan dat deze mensen die met de trein komen wel extra moeten betalen voor dit ophalen? Of niet? Je geeft wel een grote service. Nog gelukt met het diner? We wensen je een goed begin van de nieuwe week.
Voor ons nog 3 nachtjes.
Au revoir - Hasta luego
de Albert y Mara

Franca zei

Goed idee Natascha; zal dat idd eens even informeren.