maandag 2 februari 2009

Sneeuw, Snow, Neige, NieveHet filmpje is van Westminster, met o.a. de Big Ben.

In enkele landen waar ze bovengenoemde taal spreken, is er vanacht een flink pak sneeuw gevallen. Leuk als je niet echt de deur uithoeft voor je werk, want boodschappen halen kon je al eerder doen en laten we eerlijk zijn, de meeste huishoudens hebben wel een voorraad(je).
Voor Darren was het allemaal niet zo geslaagd. De vluchten waren geannuleerd en uiteindelijk heeft hij besloten om de auto maar te pakken en naar London te rijden. Ook vluchten voor morgen boden geen soulaas....dus....'gewapend' met boterhammen, chocola, kaas, chips, water, limonade, jus d'orange, ski-jack, pet, handschoenen, schep, sneeuwkettingen, dekens, waxinelichtjes en lucifers, is hij vertrokken. Begin van de avond heeft hij de ferry van Calais naar Dover en 'there it is were the fun starts' zoals hij zal zeggen. Gelukkig wordt de grote weg naar London goed sneeuw-vrij gehouden, want anders werd dat ook niets en hij hoeft ook geen kleine lokale toegangswegen te gebruiken, dus hopelijk valt het nog een beetje mee. Maar het is verre van ideaal.
En dan rijdt hij vrijdag weer terug met de auto naar Sigogne. Het is de prijs die je betaalt als je woont in Frankrijk en werkt in London, maar in dit geval wel een dure.
Wordt later vervolgd.

Update:
21:00 Geen sneeuw, wel regen onderweg in Frankrijk ondanks vooruitzichten. Een eerdere ferry kon Darren nemen en na een BigMac stop onderweg in Kent, was hij om 21:00 uur weer in London. Onderweg geen problemen gehad, het moeilijkste was zoals verwacht de kleine straten. Toeval wilde dat Simon, vriend, waar hij het huis van huurt een ferry eerder had. Dus even gezellig thuis komen voor Darren. Er ligt overigens zo'n 12 cm sneeuw in 'onze' straat in London.
Klein minpuntje nu staat de andere auto nog op Stansted Airport....; morgen weer een dag.

7 opmerkingen:

Franca zei

ANITA ZEI:

Jee-tje wat een onverwachtse onderneming :-s !! Ik zie het al helemaal voor me hoe
jij Darren liefdevol een picknickmandje klaar maakt met daarnaast een noodrantsoen
(je kunt immers nooit weten) !!!!
Geef je even een seintje als man-lief veilig in London is gearriveerd ?!!!!

Franca zei

JUDITH ZEI:

Ja Franca, hoe zit het nu? Is je mannetje veilig aangekomen??? Zeker een hele onderneming ja :runforest: :driving: :freezing:

Franca zei

Lieve vriendinnen,

Net een update gedaan; manlief is veilig en wel aangekomen; alle boterhammetjes op en de chocola en de chips vast ook ;-)

Gelukkig geen sneeuwkettingen enzo nodig gehad dus wij kunnen nu ook met een gerust hart gan slapen. En Darren's schoonmoeder ook :-)

Dank jullie!

Franca zei

ANITA ZEI:

Ge-luk-kig, kunnen we allemaal ons mandje opzoeken :sleepingback: !!!!
Welterusten (k)

Jan zei

Franca,
gelukkig , het avontuur bestaat nog. Vooral plezierig als het maar heel af en toe gebeurt.
Weeral iets om tegen je kleinkinderen later te vertellen "weet je nog wel, die winters van vroeger , toen Opa nog naar Engeland vloog/reed..."
Jan

Karine zei

Franca, ik ken het gevoel. De opluchting als alles goed verlopen is en de spanning voor je het goede nieuws dan gehoord hebt. Sneeuw en stormen maken dan de mindere kantjes uit het leven. Gelukkig is ligt dat nu zo goed als achter ons, maar na "never say never"
@Jan, dat is dan pure nostalgie, ik zie Franca daar al zitten met een bende rakkers aan haar voeten voor het brandende haardvuur ;-).

Franca zei

Dan mag Fleur wel vroeg kindjes krijgen hoor! Maar eh die wil ze niet en ook niet trouwen...;-)