dinsdag 3 februari 2009

Saai? Wat is dat?

Nee hier is het nooit saai, nou ja wel eens natuurlijk maar niet voor lange tijd. Waar zal ik beginnen?
Darren wilde vanavond zijn auto weghalen die nog op het vliegveld van Standsted stond; ik stelde nog 'heel dom' de vraag of dat verstandig was, maar dat was geen probleem. Nou om 18:00 uur onze tijd vertrok Darren richting trein station. Ja hoor onderweg waren er problemen, dus de machinist moest de trein weer een eind terug rijden naar een vorig station en met de bus mochten de passagiers mee naar het vliegveld. Zojuist, om 22:20 uur, ontving ik de sms van Darren dat hij in Standsted is gearriveerd! En om 23:00 uur pas weg kunnen rijden. Ik bedoel maar bijna vijf uur later! Normaliter is het zo'n 45 minuten! Op mijn vraag of het druk was in de trein, was het antwoord 'nee' en ik kon niet nalaten om te zeggen dat die mannen waarschijnlijk wel naar hun vrouw hadden geluisterd.

Dan Fleur, ik heb haar vanavond verteld dat we het komende weekend in Bordeaux zijn (de reden: het concert van Julien Clerc heb ik nog even achterwege gelaten) en dat we in een hotel blijven. Nou feest alom; want punt 1 ging Fleur wat voor haar juf kopen, haar vorige juf ook en de assistente van vorige juf, en voor oma en voor papa en mama. En helemaal opgetogen was ze want ze dacht dat ze voor het eerst in een hotel zou verblijven. Eh nee Fleur, je bent wel vaker in een hotel geweest; nou ja ze bedoelde natuurlijk de 1ste keer dat ze het zich echt kon herinneren. Mag ik daar dan ook in bad? Tuurlijk kind zolang en zovaak je wil ;-)
Kan ik nu mijn koffer pakken? Eh nee Fleur, dat doen we zaterdagochtend. Ok, een uur of 2 was het stil en nu is ze al aan het pakken.....; voor 3 weken! Spelletjes, hemd, onderbroek, maillot, t-shirt, pijama (een warme), lange broek, batterijen voor haar zaklantaarn (slimme meid is op alles voorbereid) en oh.....een verschrikkelijke wekker en oh Joost mag weten wat nog meer. Maar als niet alles in haar koffer kan, mag er dan ook nog wat bij ons?
Ach .... de voorpret is al leuk zullen we maar zeggen.....

Verder hebben we een gast, half Fransman half Italiaan voor 2 nachten, zonder ontbijt maar wel voor het volle pond...kijk daar heb je wat aan! Mensen uit ons dorp kwamen deze boeking maken voor hem, zij kende hem alleen via Internet en zij en haar echtgenoot wilden liever niet dat hij bij hun bleef slapen (wel ontbijten), dus vandaar een B&B.....en bij mij!
Normaliter nemen wij geen mannen alleen als ik er alleen voor sta, maar in dit geval werd het wat lastig en de 1ste indruk die ik van hem, Andrea, had was goed. Hij zag gelijk dat ik ook besmet was met wat Italiaans bloed dus we hebben al even een kletspraatje daarover gehad.

Verder heb ik vanavond nog even heerlijk met m'n broer in Sardinië 'gepraat' en met wat vriendinnen.....

7 opmerkingen:

Jan zei

Franca,
Hier in B begint het wel saai te worden, ik wil naar Ferret maar Simonne moet nog tot eind deze maand pikuren krijgen voor die rug van haar. Al een geluk dat die hond-(jes) nog wat herrie maken.Vanavond is het nog flink beginen sneeuwen hier. morgen loopt gans het verkeer hier in B waarschijnijk weer mank...
jan

Albert en Mara zei

Wij willen jou bij deze alvast veel plezier toewensen bij het concert van Julien Clerc a.s. weekend. Van zijn bekende nummers zijn wij wel een beetje fan.
Is het bij jou ook nog steeds winters met veel sneeuw?
Groeten, Albert & Mara

ineke zei

Heerlijk even een weekendje eruit!!!! En dat Fleur gaat genieten is wel duidelijk, haha Hopelijk redt Darren het om op tijd bij jullie terug te zijn ????

Ik heb je trouwens een "stokje" toegeworpen, kijk maar of je het opvangt en of je het verder wilt gooien.

gr Ineke

René van Gellekom zei

Niets saais aan hoor. Wel zielig voor Fleur dat ze nu weer meegesleept moet worden naar een artiest uit haar moeders verleden. Hahaha, dat kind blijft ook niets bespaard.

Anoniem zei

Familie Porter,
Alvast heel veel plezier gewenst voor het aanstaande weekend in Bordeaux.
Verder begrijp ik Fleur, dat zij tijdig wil gaan pakken,want je zou maar eens iets vergeten... (altijd overgewicht in de koffer.
Anja

Franca zei

@Jan, en sneeuwfoto's? Dus dan wordt het maart op z'n vroegst voordat jullie weer naar Frankrijk terugkeren? We houden de flessen gevuld hoor voor jullie!

@Albert en Mara, dank dank ; het is alweer even geleden dat ik hem live zag. Je brengt me gelijk wel op een idee voor m'n blog.....

@Ineke, ja zeker lekker....Darren komt met de auto dus als het goed is, lukt het.... 'Stokje'? Oh jee of ik heb het snel gedelete of niet gezien?

@René, ja zielug hè voor Fleur of ook voor Darren???

@Anja, ja aan overgewicht (ook in koffer) geen probleem. Wel heel schattig eigenlijk.

Jan zei

Franca, sneeuwfoto's...zie blog http://blog.seniorennet.be/Bas_en_Belle/ Winterwandeling, neige a volonté. Ja er zit niets anders op dan pas begin maart ten vroegste te kunnen komen. Brute pech noemt dat. Als het met die rug dan maar beter gaat is alles nog niet tevergeefs geweest. Veel plezier in Bordeaux en ga maar eens goed uit de bol !
Jan