maandag 2 februari 2009

FR, NL, UK

Dit weekend werden de deelnemers aan het Euro Visie(loos) Songfestival bekend gemaakt c.q. met welk nummer ze denken te gaan winnen. Wat denken jullie? Maakt een van deze landen een kans?

Patricia Kaas, niet de 1ste de beste zangeres, mag Frankrijk vertegenwoordigen. Alleen het nummer moet nog wel ingekort worden naar 3 minuten!De Toppers, ik vind ze alle3 even ordinair......In UK hielden ze een aantal weken een soort x-factor, afvalrace, en zaterdag werd beslist (door alle Britten) dat de onbekende Jade Ewen het nummer My time mag vertolken. Het nummer is speciaal geschreven door 'His Lordship' Andrew Lloyd Webber samen met Diane Warren.


5 opmerkingen:

coco zei

Hoi Franca,

Ik vind de Toppers ook eigenlijk niets.
Gisteravond gekeken en het werd verdikke nog allemaal geplaybekt ook, volgens mij dan.

Daarbij is Shine ook nog geschreven door relletjesnicht Gordon.

Het klinkt mij allemaal te bekend in de oren.
En had een aantal jaar terug ook niet een inzending dingetjes op de handen.

Volgens mij allemaal "jatwerk"

Maar ja, wie ben ik, alhoewel ik denk ik wel aan de buis gekluisterd zal zijn en roepen na afloop, net als vorig jaar, volgend jaar sla ik maar over.

Moge de beste winnen......

Ellie

Jan zei

Franca,
Niet pronostikeren, tenzij voor de ex-Russische republieken.Opdoeken die passée rotzooi, kost hééél veel geld en is totaal over 't paard getild.

René van Gellekom zei

Nou de UK gaat het net als Nederland ook niet redden. Het liedje van UK is te mooie en dat van Nederland is bagger, dus stoppen met die hap.

Natascha zei

Frankrijk komt altijd met een onbegrijpelijk, langzaam, kwelerig chanson, en scoren al jaren zéér weinig punten. En nog steeds gaan ze er gewoon stug mee door om dit soort dingen in te sturen! Het is, net als het Britse liedje, mooi voor bij de open haard met je lover en je glaasje wijn, maar niet voor zo'n spektakel. Het Britse liedje is meer iets voor een Webber-musical.
OK, 3 overjarige, te dikke heren in een glitterpak gaan het ook niet winnen, maar dit jaar probeert Nederland ten minste eens iets heel anders.
Natuurlijk roept iedereen na het ESF meteen weer dat het Oost-Europese vriendjespolitiek is, blablabla, maar die landen sturen tenminste een fris snoetje met een (meestal) uptempo-nummertje en een spetterende show.

Anoniem zei

Ehhhhhh songfestival..bestaat dat nog ;-)

Ik kijk er al jaren niet meer naar..ja lees na afloop wel ons schitterende resultaat en de kritiek op de EU landen ten oosten van ons.

Maar t is toch een politiek spel of zie ik dat verkeerd?!

En de toppers .... ja Franca ben t met je eens...ordi en meer en die dikke dame..sorry kan ze vast niet helpen maar staat niet op t podium erbij.

Frankrijk een erg zoet lied en de UK....tja meer van t zelfde..wel t leukste van de drie ..

Aldus mijn mening ;-)

Veel kijk plezier overigens voor hen die t toch niet kunnen laten het te volgen !!!!!!

Groetjes Sylvia