zondag 8 februari 2009

Juju....Bordeaux


Wat kan ik zeggen? Om even iets van Jan Vredenburg te 'pikken'...'ouwe liefde roest niet'...; Jan, dat vind je vast niet erg hè....http://ouweliefderoestniet.blogspot.com
Maar laat ik bij het begin beginnen in plaats van het belangrijkste!!! Na een zeer voorspoedige reis kwamen we rond half 2 aan in ons hotel waar we na het inchecken, eerst even hebben gekeken waar de zaal was waar het concert plaatsvond. Dat was, zoals ik vooraf al had uitgedokterd, inderdaad op 5 minuten loopafstand van het hotel. Fleur had ik nog steeds niets verteld en ook maar gezegd dat Darren het ook niet wist. Je weet het tenslotte niet hè met meisjes van 6! Enfin, ik nam nog een foto van de billboard die daar hing...maar ook nu had Fleur niets door. Vanaf het hotel was het ongeveer 10 minuten lopen naar het centrum van Bordeaux en daar was het erg druk. Voor Darren niet ongewoon maar voor mij wel. De meneer op de foto was er ook! Dit zie je toch eigenlijk ook niet meer tegenwoordig! Let ook vooral op de poes. Ik heb in 1 weekend meer sirenes gehoord dan in die 2 jaar dat we nu in Sigogne wonen. Jammergenoeg was de zon verdwenen en kregen we na een, voor ons meisje een stevige wandeling, trek in een glaasje van het één of ander. Uiteindelijk besloten om terug te lopen naar het hotel. Daar hebben we in de bar een Ricard, wijn en Orangina genomen met wat zoutjes. Toen we vroegen wat we bijtijds konden eten bleek dat eigenlijk, bij navraag en gelukkig ook een heel eerlijk antwoord van de lady bartender, een aantal menu's vooraf waren klaargemaakt en zij zette ze dan in de magnetron. Nou daar hadden we niet echt zin in. Dus jassen gepakt en weer het centrum in en na het 3de établissement was het 'bingo', want de meeste restaurants maar ook een enkele brasserie ging pas na 19:00 uur open voor het diner. Tuurlijk lukte het en ik had een heerlijke carpaccio met zelf gemaakte friet, misschien niet direct een combinatie, maar in dit geval wilde ik toch iets lichts eten. Enfin, snel terug naar het hotel om ons om te kleden, wat achteraf absoluut niet nodig bleek, want het was een soort van Ahoy waar het uitverkochte concert plaatsvond.
Ruim van te voren togen we naar de 'Patinoire' (ja idd ook een schaatsbaan), waar er een merchandising stand stond. M'n sleutelhanger van Julien van 12 jaar oud was wel aan vervanging toe...dus...voor €5 hebben we nu hopelijk minder dan 12 jaar plezier ;-), uiteraard het programmaboek en post-it notes met een pen. Verder waren er nog t-shirts, maar eerlijk gezegd vond ik die niet leuk (alleen tekst en het model ook niet), verder het prachtige boek dat voor de Kerst was verschenen en uiteraard z'n laatste cd, maar natuurlijk had ik die al. Helaas moesten alle camera's ingeleverd worden....; eigenlijk niet helemaal te rijmen, want bijna iedereen kan met z'n mobiel ook foto's maken!
Voor een uitverkocht sportpaleis begon hij om 20:15 met zingen en stopte 2 uur later na 4 'come-backs' pas, dus super! Hij zong bijna alle nummers van z'n laatste cd, maar uiteraard ook z'n klassiekers van Si on Chantait, Le Patineur, Jaloux, Ma préférence, en speciaal voor René Elle voulait qu'on l'appele Venise (Ik heb aan je gedacht hoor!).
Helemaal geweldig was het toen hij de gitaar ter hand nam, alhoewel Darren zei en niet onterecht dat hij niet echt goed kon spelen. Maar als je zo 'travailler c'est trop dur' hoort temidden van zijn combo met gitaren, is het wel heel mooi en bijzonder.
Toen hij het nummer inzette van 'La Jupe en Laine' stormden zowel dames als een paar heren naar voren en ik kon natuurlijk niet achter blijven. Dus stond ik weer 1ste rang! Weer even was ik 17! Prachtig en het blijft een mooie man, die waanzinnig goed (live) zingt, een uitstraling heeft van heb ik jou daar en je even dat moment geeft dat je speciaal bent.
Naderhand hoorde ik dat Fleur ook wel graag met mij naar voren had gewild, volgende keer Fleur....
Het naar voren stormen is in Engeland overigens verboden. Dan wordt het concert stil gelegd totdat iedereen weer op z'n eigen plaats zit. Darren vond het dan ook erg a-sociaal ten opzichte van de mensen die op de 1ste rij zaten. Nou daar zit wel wat in natuurlijk (ook al waren onze kaartjes net zo duur als die van hen), maar aan de andere kant gebeurt dat zowel in Nederland als in België als dus ook hier blijkbaar. Tja het blijven Engelsen ;-).
Het was met recht mijn 'heerlijk avondje'.
Na nog een drankje in de bar van het hotel, heb ik volgens mij de hele nacht alleen muziek van Julien gehoord.
Merci Julien!

11 opmerkingen:

Jan zei

Ajajaja, dat is echt praat van de doorwinterde fan, dat Fleur nog niet mee mocht naar de voorste rij is normaal, nog tien jaar wachten zoals de mamma Fleurtje....Fijn verslag, ik moest denken aan juli vorig jaar, toen wij zoveel fun gehad hebben aan de ouwe rockers van Status Quo in Cognac. hte is je gegund...
jan

Franca zei

Dank je Jan!

Anoniem zei

geweldig verhaal zus! je hebt, zo blijkt uit je verslag, een heerlijk weekend gehad. dat moet ook af en toe! Sigogne is wat dat betreft weer erg klein. maar wel extra genieten zo, zal ik straks ook hebben, dit soort momenten!

X Enrico

Karine zei

Je hebt GENOTEN :-) en dat is het belangrijkste. En Fleur .... je hebt dat kind meegesleurd in je voorpret: een halve week plezier om een weekendtas te vullen met kleren voor 3 weken ;-)met het vooruitzicht te logeren in een hotel. En dan op het cruciale moment naar voren stormen en dat schaapke achterlaten in de armen van haar vader!!! Ik verdenk je ervan je dochter brainstormen tot een superfan van Juju en dit een onderdeel van het plan is.

Franca zei

@Enrico: gaan we samen toch een keer naar Julien ;-) !!!

@Karine: haha, ik ben bang dat zij het enige meisje in haar klas is die Julien Clerc kent/heeft gezien... Maar het was inderdaad 1 groot genot om hem te horen zingen....;zal ik maar zeggen ;-)

Franca zei

JUDITH ZEI:

Heb net een youtubefilmpje bekeken uit 1975 met Juul, en zong toen ce n'est rien of zoiets (schrijf ik het zo goed?) en gut oh gut, had mijn moeder toen maar zo'n tweelingbroer zeg, ik zag nu op wikipedia dat Juul maar 4 jaar jonger is dan mijn mams, zou dus nog kunnen en in 1975 had ze ook nog van die halflange pikzwarte krullen.....nu helemaal grijs en geen krul meer helaas door de medicijnen:'-(

Nou ja, heb zitten luisteren nog naar hem maar krijg wel heimwee naar die tijd hoor! Ik was toen 13 en ja, jij weet ik was toen 15 jaar ;-)

Anoniem zei

Wouw !!! heerlijk dat je zo genoten hebt.
Had je dan ook wel eens lekker verdiend...!!!

Liefs Sylvia

Anoniem zei

Hi Franca! Leuk dat je dit wilde delen. Je hebt het verdiend om hem eindelijk weer eens te zien! Zelf ga ik in Mei in Geneva hem zien. Vriendin van mij had als verrassing 2 tickets gekocht (2 woont daar) dus ik maak er een gezellig tripje van.
Ik kan het niet laten om een ding recht te zetten voor my 'fellow' countrymen inmiddels - de Engelsen! - Toen Juju in London was (April, 2007) zijn we allemaal naar voren gestormd, het publiek was Engels (jawel!), Frans, Belgisch en zoals ondergetekende; Dutch. Concert ging gewoon door en was nog uitbundiger door het aanstekende "Melissa"!
Over vertaalwerk gesproken... lig jij ook zo krom met je tenen als je de website leest (van Nederlands naar Engels, Letterlijk!!)
Lieve groetjes,
Laura.

Franca zei

Ha Laura,

Bedankt voor je reactie! Over de website gesproken daar kan ik al eeuwen niet meer in, en ik ben niet de enige! Ik heb al 2x gemaild maar antwoord krijgen ho maar!!!
Maar ik heb me in het verleden wel heel vaak gestoord aan o.a. het Engels. Is dat interview van 2 jaar geleden al geplaatst????
Liefs, Franca

Anoniem zei

Nee, ik kom er ook niet in WAT ik ook geprobeerd heb. Knetter wordt je ervan!
Interview is nooit geplaatst. Heb ook gemaild maar zero reactie. Verder houd ik m'n mond maar... Zal je wat foto's sturen van onze 'neige', kan je bij Darren's filmpje zetten. I really enjoy your blog en heb al verscheidene mensen jullie B&B aangeraden.
Bye!
Laura.

Anoniem zei

Ik heb genoten van je verslag over Juliën. Ik was vroeger ook enorme fan. Poster boven mijn bed! En nog steeds prettig om naar te luisteren en ook niet onaangenaam om naar te kijken :) toch!?
ga de cd eens even in de auto meenemen. Dat wordt genieten........

Groetjes Sue-Ellen