dinsdag 17 februari 2009

Chef at work


Sinds zaterdag hebben we Engelse gasten, een ontzettend aardig stel. Omdat ze op Valentijnsdag aankwamen, hebben we ook met hen een fles Champagne open getrokken. Ze zijn op huizenjacht en het laat zich aanzien dat ze vandaag een bod op een huis doen, dus ik zal maar vast een fles bubbels kopen! Overigens hebben wij, met de makelaar natuurlijk, een 100% percentage als het gaat om gasten die bij ons blijven en die via Charente Immobilier een huis kopen. En zo vaart iedereen daar wel bij.
Gisteren had ik de 'challenge' om het 4-gangen diner te maken en te serveren. Voor de gelegenheid had ik m'n kok's outfit maar eens aangetrokken (foto beetje onscherp omdat Fleur hem heeft genomen, maar ze deed haar best); toen ze gasten binnen kwamen, wilden ze gelijk een foto van mij maken! Enfin, het zit em niet in de outfit natuurlijk maar het staat wel zo professioneel.
Gerechten van mijn favoriete chef James Martin heb ik geserveerd. Voorgerecht bestond uit mozzarella gewikkeld in een rauwe ham, even in de hete olie bakken, geserveerd op 'n bedje van eikenblad sla' met sesamzaadjes en eigengemaakte chutney.
Daarna stond eendenfilet op het programma, met een boter/honing saus, met knoflook aardappelpuree, gebakken witte kool met o.a. foie gras en wat groenten.
En de borden waren leeg! Dus of ze hadden vreselijke honger of het smaakte lekker.

Vanavond blijven ze weer eten en willen dan graag iets lichts.....; dus ik ga weer aan de slag.

Nog even een tip: kijk vandaag eens op Darren's blog, mijn man uit duizenden, die liever achter de pannen staat dan achter z'n pc! http://homeinthecharente.blogspot.com

13 opmerkingen:

René van Gellekom zei

Het water loopt mij in de mond. 100% percentage, daar zou ik het ook voor doen hoor. Hahahaha

Jan zei

Ja en ik ben op dit moment nog vragende partij voor een vol bord,
'k zal de PC eens even laten voor wat 'm is en mijn bolleke eens in de keuken gaan binnensteken...
Jan

Franca zei

ANITA ZEI:

Wahah Franca ... schuif eens ff een bordje bij :perfect: !!!

Franca zei

JUDITH ZEI:

MMMMMMMMMMMMMjammie Franca!
Arnold vraagt of je het geurtje van het eten hierboven even op wilt sturen :-d
Enneh.... was je bang dat je teveel zou spatten met het koken, je ziet er echt uit als een ervaren kokkin! :hitchhike:

Franca zei

ANITA ZEI

Hahaha ... Judith idd een ervaren kokkin (en zo vrolijk gekleurd) maarre ik krijg het wel warm als ik naar Franca kijk :toohot: !!!! Kan me niet voorstellen dat je het niet ontzettend hot krijgt als je in zo'n tenue boven de kookpot hangt ... Ik heb dat al in mijn gewone kloffie !!!!

Franca zei

JUDITH ZEI

Hoop niet dat je :hammer: wordt Franca, maar ik zie hier iets van Peppi en Kokki!!! :rolling:

Helemaal niet slecht van Fleur hoor die foto...:takepicture:

Franca zei

ANITA ZEI

Hahaha :lol: !!!! Ik ga ff op Darren's blog kijken misschien vind ik daar een Peppi outfit !! Tuurlijk is Franca niet boos, ze reageert zo dadelijk is nu natuurlijk aan het afwassen. Misschien kunnen we een handje helpen

Franca zei

JUDITH ZEI

Ja, tuurlijk is ze aan het afwassen, maar ik denk dat Fleur eerst haar bedje op moest zoeken en mams had haar kokkin outfit nog aan natuurlijk! Geen tijd nog om het uit te trekken want tsja, afwassen hoort er ook bij he, ik zou wel willen helpen hoor, goh, wat zouden we dan een lol hebben daar in Sigogne denk ik :lol:

Franca zei

Och lieve vriendinnen,....ik was zo druk en vandaag, oh nee dinsdag ook ....want zoals jullie kunnen lezen, bleven ze nog een keer dineren!
Altijd fijn als iemand het warm van mij krijgt :-) Maar 't klinkt misschien raar maar met die outfit kook je toch lekkerder. 't Slaat nergens op besef ik mij heel goed, maar toch...
Hahaha natuurlijk ben ik niet boos om Peppi en Kokki.....;

Meiden jullie zijn TOP! Ik hoop ook een keer voor jullie te mogen koken hier en uiteraard in deze outfit, al vallen de mussen van het dak!

xF:cook:

Franca zei

INEKE ZEI:

Mooi pakkie hoor!!! Ik heb alleen maar zo'n saaie witte (ook nog gejat van mijn dochter die dat een blauwe maandag op school heeft gedragen) Normaal draag ik gewoon een "huismoederschort". Maar onder de koksjas heb ik niet veel aan, alleen een t-shirt. Oh ja en spijkerboek natuurlijk..... Meer is inderdaad al snel te warm.
Maar het vriest niet hard: kan ik gewoon het keukenraam wijd openzetten:handkiss: .

Lekker eten hoor:hungry: , ben jaloers!!!
Maar volgens mij moet je nog aan de grotere borden!!! Van Pierre Windt (NL top kok + komiek/mafkees oid) mag er NIETS op de randjes liggen!!!! Lukt mij ook niet altijd, maar ik heb ook HELE grote borden, dan gaat het wel goed, haha

Mijn gasten krijgen vanavond gulasch met gnochi, of kippenpootjes met friet (redelijk veel kinderen in huis), of gebakken edammer. 21 man deze week. Wordt zo langzamerhand al een BEETJE moe....:sleeping:

gr Ineke

Franca zei

@Ineke, Je hebt helemaal gelijk van die borden. Maar dan heb je weer een probleem als ze te groot zijn, ze niet in de vaatwasser kunnen! En afwassen is niet bepaald mijn hobby.

Gr. Franca

ineke zei

Jaja, dan bof ik weer met mijn horeca machine: daar past ALLES is, haha.

Franca zei

Die machine, net als giga wasmachine en droger moet er bij ons ook nog komen..