maandag 1 juni 2009

Vol weekend in Au Bellefleur

Vrijdag kwamen de 1ste 'Pinkstergasten' en morgen vertrekkende laatsten. De Fransen die vrijdag kwamen waren uitermate saai dus daar kan ik heel kort over zijn. Momenteel hebben we gezellige gasten uit België die gisterenochtend al om 5 uur waren vertrokken (op de motor met aanhanger) zodat ze hier om 15:15 uur binnen stapten. Zij zijn buren van Jan en Simonne (van de Drentjes....je weet wel). Gisterenavond konden we buiten eten en het ziet er naar uit dat dit vanavond wordt herhaald. Ook is er nog tijd gevonden voor wat klusserdeklus werk. Hierbij een fotootje zodat je kunt zien dat de 'Italiaanse douche' wat vastere vormen aan gaat nemen. Bloed, zweet, tranen en veel geld om mozaiek steentjes te krijgen; niets is hier op voorraad en qua keuze is het niet denderend en dan de prijs! Minimaal 50 € per m2!!!! Darren heeft nu iets gevonden in Engeland en brengt dan maar steeds wat 'matjes' .... zo komen we er ook. Niet dat het daar goedkoop was hoor.....; enfin en dan gaat het alleen maar over de ruimte waar je nogmaal een douchebak hebt.

Dan was er zaterdag ook nog een middag/avond brocante in het dorp en kwamen 's middags 'oude' gasten aanwaaien die net hun huis hebben betrokken. Met hen zijn we 's avonds ook naar de brocante gegaan en daarna was het uiteraard weer avond borrelen bij ons.
Straks krijg ik een mevrouw die de kamers wil bekijken voor een leuke boeking in september. Tussendoor hebben vrienden van Darren ook nog geboekt in de zomer. Dinsdag krijg ik Engelsen die geen vlees/vis/eieren eten...dus een culinaire uitdaging ligt in het verschiet en a.s. donderdag krijg ik een oud collega van Texaco met z'n vrouw als gast en als zij zaterdag uitchecken, staan de 'voetballers' alweer te trappelen. Kortom werk aan de winkel en geld in het laadje.

5 opmerkingen:

Jan zei

Franca, geef Ronny en Paula een dikke smakkerd van ons en wens ze goede reis en een prettige gold wing reünie daar in Portugal !
Jan

ineke zei

Lekker gezellig weer dat weekend!

Over die vegetariers: eten ze geen eieren of helemaal geen ei-verwerkt-in-van-alles?
Ik had ook ooit iemand die geen eieren at. Maar toen bleek dat hij geen wit met geel bolletje op zijn bord wilde, verwerkt-in was wel goed. De laatste dag heeft hij Kaiserschmarren gekregen: daar zitten per persoon ongeveer 4 eieren in, haha, ik moest even afreageren!!! Hij vond het heerlijk!!!

Misschien even uitzoeken dus, het wordt anders best wel lastig, maar je komt vast wel met iets heerlijk!!!

gr Ineke

Franca zei

Nou Ineke, wordt moeilijk...mensen zijn aan het rondtrekken en hadden me een e-mail gestuurd dat ze bleven eten...met de letterlijke tekst ook geen eieren. Dus ik maak niets waar eieren inzitten al of niet zichtbaar.
Ach voor de ene keer/nacht...

Jan, de boodschap doorgegeven en vanmorgen zijn ze fris en monter rond kwart voor 8 vertrokken richting Spanje.

Anoniem zei

Dat word een broodje kaas.....
met tomaat ofzo:-)

Zijn het veganisten?, dat zijn de ergste gasten die je kunt hebben als kok zijnde.
Probeer maar eens te maken met eigenlijk niets.

Uitdaging om na te denken over wat ze wel zullen eten.

Vega-pasta, veel fruit waarschijnlijk, zag ik niet een paar dagen terug dat je een beetje teveel kersen had waar je compote van hebt gemaakt...?
Doe mij ook maar een potje, ben dol op kersen!!

Ik wens je succes, Franca.

Ennuh, op je vorige toppic..

Fleurtje ziet er weer fleurig uit met die mooie kleertjes.

Stay Sweet.

Ellie

Franca zei

@Ellie, inderdaad veganisten...maar ze waren dus uitermate blij met m'n culinaire hoogstandjes! Het scheelt ook dat ze enorm aardig waren...