maandag 15 juni 2009

Mexicaanse griep

Begin september hebben we een boeking gereserveerd voor een gezelschap dat naar een trouwerij hier in de buurt gaat. Alle kamers zijn hier voor 1 of meerdere nachten gereserveerd. Toen men de reservering maakte, werd er en passant vermeld dat er 1 koppel uit Mexico komt; ik heb toen nog wel even gekscherend de Mexicaanse griep aangehaald, hetgeen van tafel werd geveegd.
Nu lees ik meer en meer dat er gevallen bekend zijn geworden van de Mexicaanse griep en eerlijk gezegd zit ik met deze boeking wel in m'n maag.

Wat zouden jullie in dit geval doen? Of heeft iemand nog tips?

5 opmerkingen:

René van Gellekom zei

Gelukkig heb je nog tijd, Franca.
Ik zou advies inwinnen bij het ministerie van volksgezondheid.

De verwachting is dat hier in Nederland van de winter de tacogriep in al zijn hevigheid zal losbarsten en 5 tot 8 keer meer doden dan normaal zal eisen. Normaal zijn het er zo ron de 800 doden bij een normale seizoensgriep.

Anoniem zei

Plasic handschoenen aan en mondkapje voor?! X e

Anoniem zei

Nee flauw.... Moeilijk hoor, zou ook niet weten wat ik zou doen. Je kan ze denk ik niet weigeren zonder het risico dat dan alle boekingen niet doorgaan. Hopen dat de epidimie in sept over het hoogtepunt heen is en anders... blijf maar een beetje bij deze mensen uit de buurt!! X e

Jan zei

Franca,
"Chili con carne extra strong" op het menu, geen enkele bacterie of virus dat daar tegen kan.
Trouwens, volgens mij is de zaak zwaar overdreven. Zet ook de fles Cognac maar klaar voor de eerste die hoest of snottert. Cognac en Chili, de kans bestaat dat ook de klanten dat niet overleven.

Natascha zei

Het is weer net zo'n verhaal als "de crisis". Het is er wel, en je moet het wel serieus nemen, maar al die massahysterie in de media is een beetje overdreven. En van andere gasten weet je toch helemaal niet of ze misschien net uit Mexico komen, ook al zijn het gewoon Fransen of zo.

Het heet dan wel "mexicaanse griep" (in veel landen trouwens "varkensgriep") omdat het daar begonnen schijnt te zijn, maar de meeste besmettingen vinden op dit moment plaats onder niet-Mexicanen, vooral in de USA. Bijna alle gevallen in NL zijn te herleiden naar tripjes naar New York. De bizarste is natuurlijk de nederlandse oppasvader die mee ging op schoolreisje naar de kinderboerderij en de kindertjes heeft aangestoken. Die man was ook geen Mexicaan. Tijdens de SARS-hysterie waren wij in de USA en werden alle Canadezen uit de rij gehaald op de airport en het cruiseschip. Ook volslagen overtrokken. We hebben 10 dagen bij Canadezen aan tafel gezeten op de boot en daar geen moment moeite mee gehad. Tijdens deze uitbraak en anderen werkten wij op Schiphol gewoon door en kregen wij ook geen mondkapje of zo.

Zowiezo, het is gewoon eens sterke griep. Niet veel mensen gaan dood aan griep, alleen diegenen die toch al zwak waren. Hoe wil je trouwens gasten gaan weigeren op basis van nationaliteit? Voor je het weet heb je een rechtzaak wegens discriminatie aan je broek hangen.

Kortom, dit alles opsommend, je niet gek laten maken dus!