zaterdag 27 juni 2009

Zeurkous

Hoera, wij zijn nu ook in de 'gelukkige' omstandigheid om zeurkousjes te hebben. Een ouder Frans echtpaar kwam gisterenmiddag en blijft 3 nachten. Vooraf hadden ze keurig geboekt. Rond een uur of 5 kwamen ze aan, gelukkig hoorde ik de voordeur kraken, want we hebben wel een bel hoor, maar waarom zou je die gebruiken. Zij zei gelijk dat ze niet wist waar het entrée was; lijkt mij niet zo moeilijk met 1 afwijkende deur en bewust ook al daar meerdere planten neer gezet. Even later kwam ze naar beneden omdat ze de douchekraan niet op de handdouche kon zetten. Ik gelukkig wel, maar ik weet dat ie een beetje knelt.
Vanmorgen bij het ontbijt vertelde zij mij dat ze het koud hadden gehad (laken + deken lag op bed) en of ik geen dekbed had; tuurlijk mevrouw....ik zal het er straks op doen. Ja want bij hun (cote d'azur) is het veeeeel warmer dan hier....; voor ons dus niet en hebben wij liggen puffen in pijama vanacht. Gisterenavond moest ze ook al buiten zitten tot 23:00 uur en had ze een deken omgeslagen, thuis eten ze wel buiten; ja mevrouw wij hier ook!
Enfin, fris geplukte kersen uit eigen tuin ook bij het ontbijt; oh zei ze je moet wel meer kersen plukken hoor want er lag zoveel op de grond. Ja mevrouw, maar ik kan niet alle 4 de bomen doen in m'n eentje, nou ik kon toch jam maken, nee dat kan ik niet wel compote, maar ik heb belangrijkere dingen te doen dan kersen plukken.
Toen ik tussendoor maar even kwam vragen of alles naar wens was, vroeg ze of ik de ham maar mee wilde nemen, want dat was veel te veel voor hun, 4 plakken en niets genomen.

Ik heb nu al zin in maandagochtend.....het uitzwaai gedeelte.
Wat een zeurpiet zeg.

Wordt vast vervolgd.

13 opmerkingen:

Jan zei

Franca, vergis ik me als ik in de mening ben dat dit niet je favoriete gasten zijn ? Verbeter me als ik mis ben. En...ik ben het kersenplukken ook meer dan zat, vorig jaar heb ik daar nochtans geen last van gehad...

ineke zei

Haha, wat kunnen gasten toch heerlijk zijn he? Die voordeur is bij ons ook "slecht" te vinden, ik heb nu "Eingang" boven de deur geschilderd, misschien helpt dat, haha!
Grappig dat mijn laatste blogf over de zelfde 2 onderwerpen gaat: geen zeurende, maar vervelende gasten en mensen die nooit de voordeur vinden.

Ik heb geen kersen, maar wilde aardbeitjes, in 5 bakken!! Erg lekker. Hele kleine oogst (ze zijn ook naar 1 cm doorsnede..), maar genieten, mmmm.
Plantjes opsturen????
gr Ineke

Franca zei

Ha Ineke,
Ja had 'jullie probleem' ook al gelezen op je blog.
Wilde aardbeitjes, kan je volgens Darren niet eten...; maar als je een plantje op wilt sturen....heel graag!
Zal ik jou dan wat kersenpitten sturen?

Natascha zei

Jaaaa....beroepsklagers...!!! Je zal maandagochtend zien dat ze met een big smile weggaan en verkondigen dat het echt dolletjes was bij jullie.

René van Gellekom zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
René van Gellekom zei

"Ik heb nu al zin in maandagochtend.....het uitzwaai gedeelte."

En wij, vaste bezoekers van dit weblog, kijken nu al uit naar de verhalen die ons over deze gasten te wachten staan. Was het maar elke ochtend maandagochtend.

ineke zei

Ik geloof dat het ook geen wilde aardbeitjes zijn, maar bosaardbeitjes. En ze zijn goed te eten: wij leven nog steeds, hahaha.
Maar ze komen er aan, ik heb alleen geen kersenpitten nodig, denk ik....

Anoniem zei

Hahaha, morgenochtend is het joepedoedelidokie en hopelijk tot nooit meer ziens!!!!
"Bij ons in de Cotê de Zuur is het veel warmer" Uh blijf dan maar lekker daar...;-)
Sterkte Franca, wij kijken uit naar maandag en je verdere bevindingen met deze "gasten".

Stay Sweet

René van Gellekom zei

Ik hoor net van Jamie op More4 dat wilder aardbeien best te eten zijn hoor.

Jan zei

@ René, ja die aardbeitjes zijn goed te eten en vol van smaak, specialiteit in Noorwegen, daar staan ze langs de baan in bakjes, je mag daar van nemen en geld in het bakje leggen.
We zullen maar zeggen,hoe "wilder" hoe liever...
Jan

René van Gellekom zei

Nou waar blijft de Sleeze and dirt? We willen vette details

N Henselmans zei

ben ik nou de enige die het eigenlijk not done vindt om je gasten ( die je betalen) een beetje en publique zo neer te zetten? Ik denk dat dit op de een of andere manier je nog eens op kan breken, zij het direct, doordat mensen niet bij je willen boeken, zij het indirect, de wereld is klein, wie weet komt deze familie er nog eens achter wat er hier over ze geschreven staat....
Ik zou dit persoonlijk nooit zo doen, als ik dit graag zou willen bespreken was het in huiselijke kring, niet op een openbaar forum.

Darren and Franca zei

@ N. Henselmans: Bedankt voor uw reactie; Jammer dat u het zo heeft opgevat; u moet natuurlijk ook wel e.e.a. met een korreltje zout en een glimlach kunnen nemen.