dinsdag 30 juni 2009

Bert van der Wiel (ex-Champagne) overleden

Gisterenavond bereikte mij het onderstaande persbericht via Jan Vredenburg met wie ik nog altijd een fijn contact heb.

Rotterdam, 29 juni 2009

Na een kort maar hevig ziekbed is vandaag op 64 jarige leeftijd in zijn geliefde Rotterdam Champagnezanger Bert van der Wiel overleden.

Bert trad na een roemrucht verleden als voorman van Frank en Bert & The Soulserenade in 1976 toe als een van de twee zangers van de groep Champagne.

Na een stormachtig debuut met het door Wally Tax geschreven Rock and Roll Star scoorde het viertal met ABBA getinte muziek niet alleen in Nederland grote hits, maar waren ook in de andere landen van Europa niet weg te denken uit de hitparades. Vele buitenlandse tournees volgden met als hoogtepunt optredens in de Arena van het Italiaanse Verona en een zeer succesvolle tour door Israël. Nadat in 1981 de groep moegestreden uiteenviel begon Bert als kunstschilder aan een veelbelovende 2e carrière waarmee hij de leegte van het wegvallen van z’n geliefde muziek goed wist op te vangen. In z’n hart is Bert echter altijd artiest gebleven en kon waar je Bert zag de muziek nooit ver weg zijn.


Wij zullen onze stoere, altijd opgewekte en vrolijke Bertus nooit vergeten.

Trudie van Poll, Paulette Groenewold, Jan Vredenburg

In verband met het overlijden van Bert wordt op zaterdagochtend 4 juli, in het Compleet FM radioprogramma ‘Back to the Seventies’, een minispecial uitgezonden over de popgroep Champagne. Uitzending: zaterdag 4 juli van 10.00-12.00 uur (Herhaling maandag 6 juli van 10.00-12.00 uur) op www.compleetfm.nl


1 opmerking:

Anoniem zei

Je had al een voorgevoel, Franca.
Helaas is dit wel een beetje té dicht bij jou.

Sterkte.

Ellie