dinsdag 2 juni 2009

Vegetarisch en meer

Vanmorgen vroeg hebben we onze Belgische gasten 'bon voyage' gewenst; zij zijn op doorreis -per motor- naar Portugal. Enneh Jan, zulke gasten mag je gerust blijven sturen ;-).

Vanavond kregen we een echtpaar dat geen vlees/vis/eieren aten/eten en voor wie ik wel gekookt had. Dus hierbij de culinaire uitdaging. Zij begonnen met de alom geprezen broccoli soep en daarna had ik naast de salade risotto a la Enrico gekookt (bedankt broertje....; ik heb veel plezier van je ;-) ), de paprika's gevuld met een mengsel van rode ui, knoflook, champignons, geraspte kaas en rode pesto; 20 minuten in de oven en over de asperges een Franse vinaigrette a la Jamie Oliver.
De gasten, die van oorsprong Indiase ouders hebben en die in Kenya zijn geboren, en die zo'n 16 jaar geleden zijn gaan studeren in UK (beiden een goede job) zijn enorm aardig. Erg beschaafd en een leuk koppie zoals de mensen uit India meestal zijn/hebben. Zij hebben genoten van mijn 'avontuur' en ik van hun verhalen. Fleur heeft mij reuze goed geholpen en was op haar best om honderduit te vertellen over het circus en tenslotte ook haar 'Ierse dansen' laten zien, dat ze zichzelf overigens heeft aangeleerd.

@Ineke: normaliter eten ze ook geen gerechten waar eieren in zijn verwerkt. Ze beseffen wel dat het met name in Frankrijk heel moeilijk is om uit eten te gaan en daarom hebben ze ook voor de komende periode in Bordeaux een huisje gehuurd zodat ze zelf kunnen koken.
Ze hebben wel rode wijn gedronken, maar alles met mate.

5 opmerkingen:

ineke zei

zo, dat heb je heerlijk opgelost!!! Ik geloof niet dat ik je recepten hoef te sturen, je bent een topper! Maar ik ga natuurlijk wel even nadenken over wat handige tips om voor meer mensen iets te maken. Komt er aan!

gr Ineke

René van Gellekom zei

Dat ziet er heerlijk uit hoor Franca

Anoniem zei

Haha, wie had dat gedacht dat R's broccolisoep nog eens befaamd zou worden?! Ik heb nog wel een leuk, lekker simpel succesrecept voor je, met kipfilet......
Wij eten zelf tegenwoordig ook vaak linzensoep, ook helemaal top!

groetjes
Karin

Franca zei

Ja Karin, goed hè!
Mail je je recept even? Linzensoep vind ik helemaal niets.

Bedankt Ineke en René voor jullie steun in barre tijden ;-) lol

Karine zei

Dus voor vegetarisch advies en oplossingen weet ik waar ik terecht kan :-).
Die linzen vind je bij de vleet maar naar mijn geliefde borlottibonen ben ik nog steeds op zoek (mijn lijstje is langer geworden dan verwacht :-( )
Ben dus even de blogs aan het bijlezen