donderdag 4 juni 2009

Ontstemd

Vandaag wordt er in Nederland en in het Verenigd Koninkrijk gestemd. Maar wij mogen kennelijk niet. Ik heb geen stem biljet ontvangen, had ik geloof ik als Nederlandse aan moeten vragen...; ach...vind het niet zo belangrijk. En Darren hebben ze dit jaar ook overgeslagen, want hij was vast niet in Londen HQ (head quarter) toen de volkstelling plaatsvond. In Engeland namelijk hoef je je niet in te schrijven binnen een Gemeente. Van tijd tot tijd wordt er aan de deur 'geklopt' en dan word je op die wijze geregistreerd. Ben je er niet, dan krijg je dus ook geen biljet.

Maar wij zijn beiden niet ontstemd hierover.

Have a nice election day!

6 opmerkingen:

Natascha zei

Pepijn heeft automatisch een brief van de nederlandse instanties ontvangen, ik geen britse, want ik mag in GB niet stemmen (20 year rule). Het kan helpen dat Pepijn al een keertje op afstand gestemd heeft voor het nederlandse parlement en zijn paspoort al een keertje verlengd is bij het consulaat in München, dus hij zat al "in de molen".

Wij konden ons hier ook registreren bij de Gemeente als we hier wilden stemmen, daarover kregen we keurig info opgestuurd. Uiteindelijk gaan we nu samen zondag hier stemmen voor Duitse kandidaten, waar wij eigenlijk voorstander van zijn (je woont per slot van rekening ook hier).

Jan zei

Franca, deze namiddag vroeg iemand aan mij of wij speciaal uit Frankrijk gekomen waren om te stemmen. Dat bracht spontaan mijn wijsinger naar mijn voorhoofd met de bekende draaibeweging. Moet je weten dat wij hier in B ook nog gaan kiezen voor de regionale regeringen, Vlaanderen, Wallonië en Brussel hoofdstedelijk gewest.Hierdoor is hier ook veel meer "ambiance" dan dat we in Frankrijk gemerkt hebben. Na twee jaar "boel" in de nationale regering zijn we wel benieuwd wat "de wil van het volk" deze maal gaat zijn... HOT NEWS ! ! !
Ik hoor hier juist op het VRT journaal dat clown Wilders de grote winnaar is bij de verkiezing in Nederland. Arm land...en laat die kelk aan België voorbij gaan.

Franca zei

@Natascha, Ik ben wel bekend bij het consulaat in Bordeaux omdat ik mijn paspoort daar vorig jaar heb moeten laten verlengen....; maar die Euro is kennelijk niet verder gevallen.

@Jan, oh jee....m'n moeder zei het vanmiddag nog tegen me dat Wilders wel eens als winnaar uit de bus zou kunnen komen..... Ze kan zo Maurice de Hond II worden (hahaha)

René van Gellekom zei

Ah ik zie dat de stemming er goed inzit. Hier is niet gestemd. Onze oproepkaart en stembiljet gingen van de brievenbus naar de vuilnisbak.

De uitkomst van de verkiezingen waren niet heel verrassend, zelfs erg voorspelbaar. Nu maar hopen dat de Wildersadepten krijgen waar ze om vragen. Ik wens het te betwijfelen.

Jan zei

@ René, het erge van de zaak is dat niet alleen de "Wildersadepten" de gevolgen gaan dragen en dat BNederland zijn reputatie van tolerant land wel eens naar de haaien (kloten) zal zien gaan. Ik ben alleen maar een beetje bang dat er hier in Belgie de "De Winter's" en co van het Vlaams Belang hetzelde resultaat gaan behalen. Eén zaak is in ons voordeel "de zwarte zondag" toen het VB zijn "wilders-resultaat" haalde hebben wij al vijftien jaar geleden gekend. Ondertussen is het VB al dik over zijn hoogtepunt en zijn bij menig Belg de ogen al geopend. Nu steekt die onverdraagzaamheid de kop op in Wallonië waar een politieker van mijn voeten, een zekere Maingain,ookzo'n hatelijke onverdraagzaamheid preekt. Shit allom !

René van Gellekom zei

Of zoals de Engelsman aan de Japanner vroeg:
"When do you have your election?"."Evely molning".