zondag 7 juni 2009

Moederdag in de Charente

Vandaag was het moederdag in Frankrijk. Normaliter zou dit vorige week zijn, maar omdat het toen Pinksteren was (gut gut wat een feest is Pinksteren toch), was het vandaag.
Deze moeder had het mega-druk....omdat we dus gisterenavond voor 't eerst met z'n 3tjes knus op de grond hebben geslapen. Het 'luchtbed' werkte dit keer dankzij de goede batterijen, de eetkamer tafel hadden we ingeklapt, de stoelen achter de bank en zo doende hadden we ons eigen slaaphoekje. Hoe we hebben geslapen? Fleur wilde op het luchtbed en ons maakte het niet uit of naast haar of op een 1-persoons matras er naast. Ik ben begonnen op het luchtbed, maar na 5 minuten heb ik geruild met Darren. Nu heb ik niet zo'n sterke rug.....maar hoe iemand daar op kan slapen is mij een raadsel. Tja die mensen op de foto zien er allemaal zo monter uit en ook Enrico en Marlies hebben de laatste weken voor hun definitieve vertrek naar Sardinië http://casa-arancia.blogspot.com/ in hun Nederlandse huis op zo'n luchtbed geslapen en nog lekker gelegen ook. Vanmorgen om half 9 wilden de gasten/voetballers ontbijten dus tijdig uit de veren na een slechte nacht....; Fleur heeft heerlijk het klokje rond geslapen.
Daarna had ik de mega was/schoonmaak en noem het maar op. En om half 2 hadden we even een 'break' voor ontbijt/lunch....voor 'n brunch was het zelfs al te laat! Daar kreeg ik mijn moederdag cadeau van Fleur dat ze op school had gemaakt. Van papier-maché had ze wat met behulp van haar juf gefabriceerd. Heel erg maar in 1ste instantie zag ik niet eens wat het was, want het was ook nog gebroken.......; maar het was een slang. Tja......ik had beter de vraag niet kunnen stellen aan Fleur of iedereen dit had gemaakt voor z'n/haar moeder, want als antwoord was het nee hoor, een hart (zou ik ook wel willen) of een schildpad of een slak....; nou vind ik die laatste 2 ook niet echt heel leuk...maar goed een slang!!!! Foto volgt later, want Darren heeft het beest gelijk gelijmd en hij heeft een fobie voor slangen...dus chapeau Darren!
Darren moest al vroeg vertrekken vandaag; hij had namelijk om 5 uur het vliegtuig vanuit La Rochelle, dus het weekend was erg kort.
Dit weekend stond in het teken van 'open tuinen' in de Poitou Charentes en ook mijn buurman had zijn 'ferme des iris' opengesteld voor publiek. Dat de irissen al 2 weken waren uitgebloeid was een 'bijkomstigheid'. Fleur en ik wilden ons gezicht laten zien...nou dat hebben we geweten. Gisteren had mijn goede buur nog hulp van een vriendin, vandaag niet en toen wij er waren, werd het plots heel erg druk. Dit had als resultaat dat Fleur en ik in de tuin aanwezig waren om e.e.a. in het oog te houden en te vertellen (hahaha.....ik heb geen groene vingers) en hij in de gemaakte expo-ruimte.
Fleur stond bij het zwembad dat met een soort rolluik was gesloten om de mensen te waarschuwen dat het een zwembad was! Wel een hele belangrijke taak natuurlijk en verder heeft ze een paar aardbeien mogen eten uit de tuin (mocht van mij)!
Een mevrouw vroeg of 'we' kersen verkochten....eh nee....maar eh ik heb wel goede kersen en ik ben toen naar huis gegaan (van nummer 5 naar nummer 1 is niet zo ver) om wat kersen te plukken, met een brochure erbij uiteraard. De Franse madame wilde afrekenen, maar dat wilde ik niet .... in andermans omgeving....en gaf zij 1 Euro aan Fleur. Dus zo was iedereen weer blij. Onze Burgemeester kwam ook een kijkje nemen, vorig jaar had hij een uitnodiging ontvangen maar kwam hij niet; dit jaar geen uitnodiging...en kwam hij wel... Verder nog wat Engelsen en mensen uit het dorp en omgeving. Nou om 19:00 uur waren we klaar en vonden we dat we wel een borrel hadden verdiend. Dat werd dus thuis. We hadden al wel eerder -in de magnetron opgewarmde- koffie gekregen.......; dat is voor ons toch ondenkbaar maar hier niet de 1ste keer dat ik dat meemaak.
Maar snel wat frietjes en hamburger gewarmd om onze lege magen te vullen en zo werd het toch ook voor Fleur nog een leuke dag.
Het was een bijzondere moederdag voor mij :-)

4 opmerkingen:

Enrico, Marlies en Mauro zei

Kleine correctie: Marlies heeft 10 dagen op het luchtbed geslapen, Enrico slechts 4. Ik vond het niet verkeerd liggen, wel koud. Je ligt als het ware op de grond met een laagje lucht er tussen. Na tien dag begon ik mijn rug ook te voelen en was blij dat ik in Italië weer in mijn eigen bedje kon liggen.

Franca zei

Scusi cara Marlies! :-)

coco zei

Franca,

Nederlands, Engels, Frans en nu nog Italiaans ook.

Petje af voor je talen kennis.

Franca zei

@Coco: en dan heb je m'n Duits en Spaans nog niet gehoord ;-) En wat dacht je van m'n Koeterwaals?