maandag 6 juli 2009

Hier ben ik weer

Ja lieve mensen, 't was een beetje stil op m'n blog wat natuurlijk niet betekent dat ik heb stil gezeten! Dinsdag ben ik met Fleur's klas meegegaan naar de zoveelste sportdag. De mussen vielen van 't dak dus alles heel langzaam...en er waren geen medailles te winnen ;-).
Donderdag heb ik met een vriend, Stephane, geluncht in het dorpscafé. Wij waren daar ooit wel eens met o.a. Fabiola en Patrick geweest tijdens één of andere dorpshappening en eigenlijk niet helemaal representatief. Ik moet zeggen dat ik redelijk heb gegeten; verwacht geen haute cuisine maar voor zo'n keertje tussendoor was het niet onaardig. Het was nog aardig bezet ook, de eigenaren van de lokale supermarkt, wel 6 Engelsen en verder nog 4 Fransen. Geen slechte score lijkt me zo. Voor mij was het de 1ste keer sinds ik Darren ken, dat ik ging lunchen/eten met iemand anders....; leuk en vreemd tegelijk...en volgens mij vond manlief dat ook zo!
Die zelfde middag was ook het afscheid van Fleur's juf met cadeautjes, limo en cake...helaas maar waar gaat Audrey de school vaarwel zeggen...logisch als je op 1,5 uur rij-afstand woont....maar toch erg jammer. Van de meester krijgen we deze vakantie nog 50 preien.....; hij heeft er 200 jawel....dus erg veel. Nou laat maar komen hoor... Diezelfde 'meester' heeft mij al geclaimed als Fleur bij hem in de klas komt (de laatste 2 klassen...; we hebben nog even!)...als vaste helpmoeder maar ik mag ook zijn lessen volgen...; ik heb maar direct gezegd dat ik een hele ondeugende leerlinge ben....;-)
Het geeft alleen maar aan wat een leuke sfeer er heerst bij Fleur op school.

Zaterdag kwam m'n neef Jan met z'n vrouw Wilma en kinderen Kees (met vriendin Ezra) en Marieke (met een vriend Bastiaan). Iedere 2 jaar 'moet' Jan naar de 'Wijn Beurs' in Bordeaux en knoopt daar vakantie aan vast aan zee....; surfers paradise voor Kees die z'n eigen plank mee brengt, maar ook gitaar en in het dagelijks leven psycholoog is. Ezra is ook heel muzikaal en speelt piano en zingt prachtig. Ook Marieke heeft e.e.a. meegekregen want zij is net afgestudeerd antroposofe en drumt! Jan's vrouw Wilma werkt part-time op een reisbureau. En Bastiaan werkt als steward voor Japon Airlines.
Al met al bevonden we ons dus in goed gezelschap. Het werd een enorme leuke, gezellige middag, avond, nacht en ochtend.... Wat foto's ter illustratie even apart.

2 opmerkingen:

Jan zei

Franca, ik wou de Mitsubishi al richting Sigogne zetten om te kijken dat jullie er nog woonden.
Haast een ganse week zonder nieuws waar maak je het nog mee. Dacht ook al dat je de dood van de "Champagne"-zanger niet te boven was gekomen...
Jan

Franca zei

Had ik toch wat langer moeten wachten ;-)