maandag 13 juli 2009

La fete de battage in Sigogne

Het weekend stond in het teken van het jaarlijks terugkerende fête de battage. Zo'n 40 leden van de feestcommissie van Sigogne organiseren dit evenement. Zaterdagavond rond 20:00 uur werden we verwacht op het voetbalveld, en dat is 3 minuten lopen vanaf ons huis, dus ideaal. Daar begonnen we met glazen punch, waarbij de verhouding alcohol groot was! Uiteindelijk gingen we met nog zo'n 300 andere gasten aan tafel voor ons 4 gangen menu. Als vanouds was het gezellig en nog lekker ook.Tijdens het eten kon er al volop gedanst worden, allerlei stijlen kwamen aan bod dus voor ieder wat wils. Fleur was 'The Belle of the Ball'. Ook de dag erna heb ik nog complimenten gekregen over het dansen van Fleur en of ze op dansles zat. Dat laatste wil ze niet, misschien komt dat nog want het is echt een natuurtalent (zei haar moeder ;-) ).

Rond een uur of 2 hielden wij het voor gezien. De volgende dag begon als vanouds met een optocht van oude tractoren door de straten van Sigogne. En verder demonstraties van het hooien van het land....Van graan tot brood...het hele traject wordt op zo'n dag getoond. Zie hier de verslaggeving over 2008. Even naar beneden scrollen.

http://portersonthemove.blogspot.com/search?updated-max=2008-08-12T23%3A24%3A00%2B02%3A00&max-results=50

Dan zijn we nu weer even uitgefeest en gaan we over tot de orde van de dag/week hetgeen o.a. bestaat uit schuren en verven en gasten.....

6 opmerkingen:

Jan zei

Franca, we zijn er niet geraakt dit jaar, er was ook nog bric à brac in Souvigné, (waar we ook niet geraakt zijn) We hadden zowaar "den tamme" gisteren en dus niks aan te doen. We hebben dan maar gekeken hoe Tommeke Coke 34' later aankwam dan de eerste in Tarbes. Temeer omdat ik die omgeving daar vrij goed ken van enkele depannages en dat één van de mooiste omgevingen is van Europa (zegt Jan)
ps:Is ene RvG met verlof ?

Homeinthecharente zei

Leuk... maar jij vergat om de bonen te vermelden… :-)

Het was een leuk avond...


Darren

René van Gellekom zei

Dag Jan,

RvG was even onder de pannen met de afwerking van het huis. Maar ik zie dat Franca het ook wel zonder mijn redt qua de beest uithangen.

Jij vermaakt je je ook als ik het zo lees met de tour?

Karine zei

Wij hebben hier mogen meegenieten van zo'n dorpsfeest een dorp verder. Heel traditioneel met fanfare. Kan me voorstellen dan Fleur, de fleur van het bal was.

ineke zei

Wat een gezelllig feest!! En lekker eten erbij is altijd leuk, toch???
Ik zal Marleen vragen of dat dansen in de genen zit, hahaha. Ik denk dat ik het antwoord al weet...

Darren and Franca zei

@Ineke; ik denk ook dat ik het antwoord al weet! Maar misschien wil haar broer ook wel eens bij jullie komen swingen ;-)