donderdag 14 mei 2009

Toerisme

Van de week was er weer een vergadering belegd door de Gemeente Jarnac, afdeling toerisme, waarvoor de betreffende doelgroepen voor waren uitgenodigd. Aangezien ik niet wil dat Fleur steeds bij een vriendinnetje blijft, heb ik haar gezellig meegenomen. Met een tas voor spulletjes en prulletjes, zaten we in de aula. In deze aula worden ook films vertoond dus en is dus eigenlijk meer een zeer royale bioscoopzaal. Omdat Fleur zich heel goed kan gedragen bij dit soort vergaderingen en Frankrijk is een zeer kindvriendelijk land, heb je geen kind aan haar.
Er is besloten om werkgroepjes te vormen die zich wat meer richten op de organisatie van diverse kleinere aktiviteiten, dit als ondersteuning van de VVV en Gemeente Jarnac waaronder ook Sigogne valt. Ter plekke werden uit de categorie Hotels/B&B's/Gites/Campings/Restaurants/lokale middenstand/Cognac-huizen/Wijnboeren 2 representanten benoemd die de toeristenkar mede gaan trekken.
Jammer is alleen dat de 1ste vergadering in september gepland staat....tja dus nadat de grote toeristenhoos weer vertrokken is.

2 opmerkingen:

René van Gellekom zei

Ik denk dat je toch de gemeenteraad in moet om echt zaken voor elkaar te krijgen, tenminste als het niet zo is als in Nederland.

Jan zei

Franca for president, klinkt goed en Jarnac is een goede kweekschool voor presidenten. Mitterand was geboren en getogen in Jarnac. Dit ter info van René.
Inderdaad Franca, als je hoger opgaat kan je het boeltje beter naar je hand zetten.
Wat betreft de vergadering in september... volgens mij is het beter zo, nu nog iets op poten zetten voor dit seizoen lukt met die fransoozen toch niet, en als de zaak tegenslaat dan voeren ze alles af en gebeurt er uiteindelijk niets.