donderdag 21 mei 2009

Telefoneren + Curry koerier

De dag begon eigenlijk om 02:15 uur al met hevige regen, onweer en bliksem. Gelukkig was dat van korte duur en we konden eens uitslapen, geen school en geen Bogdan die we deze week hebben uitgeleend aan vriend Steve die morgen zijn 1ste gasten ontvangt.
Fleur wilde een vriendin vragen; ik had er eigenlijk niet zoveel zin in en terwijl ik aan het gras maaien was, kwam ze met m'n (Franse) adressenboekje en wees ze feilloos de naam van het vriendinnetje aan. Ze had eerst bij haar voornaam gekeken, maar daar stond ze uiteraard niet, maar Fleur wist hoe haar achternaam was en ik heb haar gezegd dat ze het allemaal zelf moest regelen. Nou dat deed ze....geweldig! Ze heeft dus zelf gebeld en met de moeder van het vriendinnetje afgesproken dat ze haar rond 14:15 uur zou komen brengen. En inderdaad dat klopte als een bus.
Enfin, na het spelen kwam haar moeder haar weer ophalen en we hadden het over Indiaas eten dat zij dat ook zo misten. Ze komen van origine uit Parijs en hier is op dat gebied niet heel veel te beleven. En aangezien Darren morgen met de auto komt en sowieso met een curry voor ons, heeft zij gelijk ook bij ons besteld. Goed nieuws verspreidt zich doorgaans ook snel, want via Darren's 'Twitter' kennissen loopt nu ook een order om dit heerlijke goedje mee te brengen. Nu zou Darren sowieso al een printer voor deze 'twitters' bezorgen, want ze wonen in Calais dus dat geeft niet al teveel oponthoud en dan kan er uiteraard nog wel een curry mee!
Het enige jammere is dat 'ons restaurant Sakib' in handen is van andere eigenaar en dito chef en vorige week toen Darren daar met z'n 'huisbaas' was, viel het erg tegen. Vanavond probeert hij het dus bij een ander restaurant. Ik ben benieuwd; morgen is het Currydag in Frankrijk!

3 opmerkingen:

Natascha zei

Ha, ha, wat zal de auto lekker stinken bijtijds hij thuis is.... En die douanier maar vragen wat hij in de auto heeft!

Wij missen hier de exotische keuken ook zo. Nee, geen Indiaans, daar ben ik (helaas) allergisch voor. Maar het is toch belachelijk dat je meer dan een half uur moet rijden voor een Chinees of anderhalf uur voor een Mexicaan?

ineke zei

mmm, wat klinkt dat lekker!!!
Ik heb vorige week indiaas gemaakt met potjes van Patak,(die volgens een vroegere indiase kennis prima en authentiek van smaak zijn!!). We hebben ook zitten smullen, maar de poezen nog meer!!! Die waren niet meer weg te slaan van tafel!!!
Verder maak ik ook erg graag chinees en indisch, in de tussenperiodes als er geen gasten zijn.
Gewoon zelf doen dus! Recepten op aanvraag, hahaha

Franca zei

@Ineke: ik kom graag eens bij je buurten voor de recepten. Patak hebben wij ook in huis en dat is prima te doen natuurlijk.