zaterdag 2 mei 2009

Muguet

Op 1 mei, de dag van de arbeid, waarop onder andere in Frankrijk niet wordt gewerkt (uitzonderingen daar gelaten), is het een traditie om iemand een bosje 'muguet' te geven. Ofwel lelietje van dalen. Een eeuwenoud gebruik: de Lelietjes brengen geluk en lente.
Ook in de supermarkt worden ze met vaasje en al verkocht, vaak met een roosje erbij. Bij ons groeien ze in de tuin, maar we hebben toch een ruikertje gekocht voor Darren, Bogdan en Fleur voor haarzelf.

4 opmerkingen:

René van Gellekom zei

Ik heb het altijd vreemd gevonden dat mensen juist op de dag van de arbeid niet werken. Heel vreemd.

Jan zei

@René, dat is ook vrij normaal, ik heb niet de indruk dat jij een socialist bent...
Het is voor een buitenlander ook vreemd dat de dag voordien een gans land het koningshuis staat te "aanbidden" en volledig uit de bol gaat.

René van Gellekom zei

@Jan,

Nee misschien niet een socialist in de meest traditionele vorm, maar wel erg sociaal, dat dan weer wel. Misschien kun je juist van veel socialisten wel zeggen dat ze niet sociaal zijn, maar dat maakt ze nog geen slecht mens hoor. Alleen 'de internationale' zingen op 1 mei, maakt een mens niet beter of slechter.

ineke zei

wat zijn die lelietjes toch altijd vreselijk lief. Ik heb gisteren in de tuin de eerste knopjes ontdekt! Kan niet wachten om er een paar te plukken.