donderdag 21 mei 2009

Brons voor Fleur

Woensdag was er een sportdag georgniseerd voor de gehele school en ik 'mocht' mee als 1 van de helpende ouders. Het was prachtig weer dus 's morgens al in korte broek en dat terwijl er nog kinderen in gebreide wintertruien liepen, maillots...nog net geen wanten ;-)
Er waren 5 onderdelen zoals hardlopen, verspringen, 'discus werpen'. Uiteraard ontbrak de picnic niet, 's middags ook nog wat onderdelen en daarna kon iedereen even uitrusten op school. Sommige kinderen hingen van vermoeidheid in de schoolbank, anderen kregen maar geen genoeg van voetballen en enkelen gingen tekenen/knutselen. Helaas was er 1 jongetje die was uitgegleden en verkeerd op z'n arm viel waar hij al geblesseerd was met rugby-en en de 'Pompier' werd gebeld en vertrok hij met z'n vader in de brandweerauto dus. Nou klinkt dat voor de lezers noch voor mij logisch. Dan ga je toch met een ambulance? Maar niets is hier minder waar. Ik vroeg ook met verbijstering waarom de 'Pompier' werd gebeld en wat ik ervan begreep ik dat zij e.e.a. coördineren en kennelijk bepalen of er ook een ambulance moet komen. Voor het vervoer zoals van deze jongen, dat gelukkig niet ernstig is, draagt de Pompier dan zorg. Ik vind het nog steeds erg onlogisch.
Enfin uiteindelijk was het dan toch tijd voor de uitreiking van de medailles. Voor iedere groep bestaande uit circa 12 kinderen was er Goud, Zilver en Brons te verdienen. Om het geheel nog wat officiëler te maken, werden de medailles uitgereikt op een heus podium en door een Gemeente raadslid. En ja hoor daar werd Fleur's naam genoemd!!! Een bronzen medaille waar ze apetrots op is en met een glunderend gezichtje loopt ze naar het podium.
Daarna was het weer tijd om de dagafsluiting te doen op school, dit keer met snoepjes! En wat gebeurde er toen? De directrice ging nog even basket ballen met een paar kinderen uit haar klas, gleed onderuit, had geen gevoel meer aan haar pols/vingers....dus wie werd er gebeld? De Pompier natuurlijk....wie anders?

Geen opmerkingen: