zaterdag 30 augustus 2008

Zon, Water en nog meer Water


Vandaag was een topdag voor ons alle3! Bijtijds uit de veren om eerst naar het Centre de Loisiers (recreatie gebied) te gaan bij Angoulême. Een kleine 40 minuten van ons huis is namelijk een groot meer, met een echt zandstrand, fiets/jog/wandel mogelijkheden, een zeilschool, een speeltuin, een restaurant (dit keer ook een hele goede), wat grasheuvels met bomen voor de mensen die niet met hun bips in het zand willen schuren....en wie wil dat wel?
Het was in 1 woord soeperdoeper! Voor de kleinere onder ons die nog niet zo goed of helemaal niet kunnen zwemmen, was er zo'n 4 meter lang (niet diep!) zwemwater, afgezet door een koort met boeien, daarna weer zo'n 4 meter voor de 1ste zwemdiploma kids en daarna, ook 4 meter schat ik...en vrouwen kunnen altijd heel goed schatten ;-), voor de 'swim hards'. Daarna is het dus verboden, met oog op recreatie zeilen, varen...
In het seizoen zijn er ook hier beach boys / girls om te kijken of er niemand in problemen komt.
Ook het restaurant, we hadden een take-away, was prima georganiseerd, na je bestelling kreeg je een soort van vibrerende telefoon mee en als die ging trillen, terwijl jij lekker op hun terras zat te wachten...eventueel met gratis leen-tijdschrift, werd je eten klaar gemaakt. Ik kreeg keurig de bestelling in zo'n soort bananendoos en het was nog lekker ook.
Wij komen hier zeker terug! Een ander ding dat ons op viel was dat het zo rustig was, terwijl er toch ook een royale camping in de buurt was (royaal qua grootte, verder vonden we het erg hutje mutje).. Echt super!

Geen opmerkingen: