zaterdag 30 augustus 2008

Club Charente

Nee, we zijn niet van die 'club' mensen.....maar dit is een ietwat ander soort van club. De makelaar, Charente Immobilier, waarvan we ons huis hebben gekocht en die ook heel aktief is in de regio....we werken ook nauw samen met onze B&B, heef deze club in het leven geroepen.
Deze club is er met name voor om elkaar dus te helpen; weet iemand een goede loodgieter dan meldt hij dat, kent een ander een prima tandarts of een restaurant, hetzelfde laken en pak.
De makelaar heeft dat professioneel aangepakt en we hebben ook allemaal een eigen e-mail adres gekregen en een gezamenlijke website.
Vrijdagmiddag hadden we een kennismakingslunch waarvoor er zo'n 50 mensen zich hadden aangemeld. Daar kwam ik in contact met 2 andere Engelse stellen en het clickte direct zodat we werden uitgenodigd voor de dag erop om bij een van hen te komen zwemmen.
Cathy en Terry (laatste werkt ook in UK als IT consultant) met hun dochtertje Becky, jammergenoeg 3 jaar jonger dan Fleur, waar we hebben gezwommen vandaag. En Steph en Charlie met hun 3 jaar jonger dan Fleur ook, zoontje Finn, die onder de muggenbulten zat, diens haar veel te lang was .. bang voor de kapper.., die ook van de zwempartij was vandaag, althans Steph. Charlie had zich gisteren ontfermd over de 3 kinderen, inclusief Fleur dus, om daar bij het restaurant even te gaan spelen op de schommel. Toen ze terugkwamen, zei hij dat Fleur's jurk een beetje nat was geworden want ze waren gaan spelen in de Charente...; nou dat beetje nat was dus DOORWEEKT...prompt liep mijn kind dus verder in haar onderbroek die ook nat was geworden! Mannen he?!
Maar ontzettend aardig stel. Hij is drummer in een band, bijna zelfde niveau als Phil Collins..heb ik ervan gemaakt, en is van origine een tapijt legger maar heeft zich het beroep van all-round 'artisan'/aannemer snel eigen gemaakt. Zijn vrouw van origine een Schotse werkt nog steeds in Engeland als verdedigster van zware criminelen. We hebben wat verhalen gehoord inmiddels. Al met al een gezellig stel!

Verder waren er wat mensen die ik kende van gezicht, restaurant of die ook in onze B&B hebben verbleven. Ook waren daar een soort van Richard & Judy, die kennen de meeste Nederlandse mensen waarschijnlijk niet, maar dat is een Engels echtpaar dat al jaaaaren lang een talkshow doet, zo'n 5 uur show idee, waarbij hij er best aantrekkelijk uitziet en zij dus niet! Maar ja ik denk dat zij het geld heeft en hij loopt als een hondje achter haar aan, en ze hadden ook nog een hond(je)!!!

2 opmerkingen:

René van Gellekom zei

Leuk verslag weer en langs de weg Richard en Judy stoppen op de reguliere zender en gaan naar een digitaal kanaal.

Leuk dat je van die aardige mensen hebt ontmoet.

Anoniem zei

Klinkt gezellig, maar vooral handig om elkaar te helpen met allerlei tips!
Leuke foto's weer van Fleur!!!