woensdag 20 augustus 2008

Vreemde Vogel




Wie kent de naam van deze vogel? Ik heb hem wel eerder gehoord maar vergeten en in mijn bejaarde Nederlandse vogelboekje komt hij niet voor.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Franca, zonder twijel een hop.
Hier in La magdeleine zitten er verschillende. In de paartijd is het om gek van te worden, van zonsopgang tot ondergang hoor je dan niks anders als "joep-joep".Een Franse kameraad zegt dat ze ook geweldig stinken omdat ze hun nest enkel uit mest maken, maar dat heb ik enkel van "horen zeggen" ze zijn te snel weg om het zelf e gaan ruiken...
Jan

Homeinthecharente zei

Liefje.. it is a Hoopoe bird, familiy of the kingfisher.... http://en.wikipedia.org/wiki/Hoopoe

the link gives a description...

Porter Family/Au Bellefleur zei

Jan en Darren gaan alle2 dus door voor...en....Gaston 'Wat hebben zij gewonnen'? Wauw een koelkast met vrieskastje.....

Daar waren we in de jaren 70 nog erg blij mee tijdens de Willem Ruys, de BB (Berend Boudewijn), Avro's weekend kwis, Ted de Braak show en natuurlijk niet te vergeten 1 van de 8 door Mies Bouman....; wisten jullie dat overigens de legendarische Engels beste entertainer/allrounder Bruce Forsyth dit programma heeft afgekeken van onze Mies voor zijn Generation Game...; ook een geweldige show overigens.

Anoniem zei

Franca,
Dit is een hop, dus als je zoekt op internet op deze naam dan ga je die zeker en vast vinden.......!!! Superleuk zeg! Bij jullie kan trouwens ook een wielewaal (van dat liedje, jeweetwel) zitten (geel met zwart by the way), heb ik zuidoostelijker in Frankrijk gespot. (tja, een stilgehouden hobby van mij, zo zie je maar)
Geen prijs meer voor mij, dan moet ik maar vaker lezen en sneller reageren zeker...?
(plus ik kon ook afkijken bij de antwoorden van anderen alhoewel ik het toch ech wel zelluf wist)
greetz,
Marian