woensdag 3 december 2008

Binnen!

Jawel, het zo felbegeerde rose papiertje is in mijn bezit! Ofwel m'n Franse rijbewijs. Vanmiddag na het bezoek van de 'verloren gasten', zijn Fleur en ik naar Cognac gereden en als 1ste stond het bezoek aan de sous-préfecture op ons programma. Daar aangekomen vroeg de dame (niet de aardige) of ik al medisch gekeurd was!! WHAAAT???? Mens m'n rijbewijs ligt klaar omdat het verlengd moest worden....; enfin, nog een collega erbij gehaald en toen met z'n tweeën nog even met argusogen vragen hoe mijn naam was. Allebei m'n namen maar gegeven en ja hoor, daar kwam het 'vodje'. Ik heb de dames bedankt en het gauw in m'n tas gestopt. En guess what? Alles klopt ook nog; niet dat ik terug was gegaan hoor.
En er staat geen eind-datum op dus ik neem aan dat het zo lang ik leef geldig blijft, en ik was van plan om dat heeeel lang te doen.

Toen zijn we lekker gaan shoppen, voor Fleur 2 nieuwe spijkerbroeken, andere wil ze (helaas) niet en nog wat kerstballen gekocht; ik wil deze keer een gouden boom. Daarna nog even de te koop staande honden bewonderd in het tuincentrum; je zou ze zo allemaal meenemen en toen gaan 'dineren'!
Uiteindelijk waren we pas om half 8 weer thuis nadat we de straatversierselen onderweg hebben bewonderd.

Zo werd het toch nog een leuke middag!

2 opmerkingen:

René van Gellekom zei

Ik schat jou toch wel minstens voor twee Labradors in hoor.

Gelukkig nu mag jelegaal de rest van je leven in Frankrijk rijden

Jan zei

Franca,
Geen einddatum op het Franse rijbewijs, maar als de "punten" op zijn mag je nog wel eens terugkomen. Nu kan je een keertje meer tot in La Magdeleine komen.
Richting Ruffec en vlak na Aigre links af draaien. en voor de rest "tout droit"
Jan