dinsdag 9 oktober 2007

Eten en eten

Zoals al eerder aangegeven zijn we zaterdagavond in Rouillac gaan eten en het was zeker de moeite waard. Er waren nog 5 andere tafels bezet (hoofdzakelijk Engelsen!) en het eten smaakte prima. Zeker een aanrader om naar terug te gaan.
Zondagochtend heeft Darren kamer 2 geverfd en heb ik de boodschappen in huis gehaald voor de lunch, want we kregen eters, Janet en Martyn, een stel die we 2 jaar geleden hebben ontmoet in Frankrijk toen we een gîte van hen huurden. We zijn een paar maanden geleden nog eens bij hen gaan buurten. Ze hebben 2 volwassen zoons die in Biarritz wonen en een dochter in Italië. Martyn komt binnenkort terug om voor ons de schotel zo te plaatsen zodat we gratis wat Engelse zenders kunnen ontvangen, waaronder de BBC. Kunnen we iedere zaterdagavond weer genieten van allround entertainer Bruce Forsyth, in een versie van Strictly Come Dancing! Het weer was super, dus lekker buiten in bermuda en dat in oktober! Ook het 'dinertje' dat ik had gekookt, was bijzonder smakelijk uitgevallen.
Hele verse (van tomaten die ik een poos geleden gekregen had van Fabiola + toen al gepureerd en ingevroren had) tomatensoep met eigengemaakte soepballetjes en vermicelli.
Daarna een heerlijk malse gegrillde tournedos met een boter gemaakt van rocquefort, roomboter en walnoten (uit eigen tuin), een paar seconden even over de tournedos onder de grill. Ook zelfgemaakte friet, van aardappelen gekregen ook van Fabiola. Als je die friet proeft, hoef je dat diepvriesspul niet meer, zo'n groot smaakverschil. De salade naar een recept van Rick Stein, baby sla, artichok hart, spekjes en een gepocheerd eitje voor ieder er overheen. Daarna te doen gebruikelijk wat kaas, piepkleine eenhaps taartjes, espresso met bonbon voor de liefhebber. Dit is zeker een recept dat niet zal misstaan voor onze B&B gasten!

Geen opmerkingen: