maandag 6 april 2009

Dessert Champagnemousse met bosvruchten

1 el citroensap
1 dl champagne (of mousserende wijn)
2 el pineau (of zoete sherry)
4 el witte basterd suiker
snufje nootmuskaat
snufje kaneel
2,5 dl slagroom
bosvruchten (liefst vers anders uit diepvries...laat wel paar uur lang ontdooien)
choco sticks (of iets anders)



Slagroom kloppen tot vla dikte.
Citroensap meten met champagne, pineau, suiker, nootmuskaat en kaneel.
Roeren totdat de suiker is opgelost.
Beetje bij beetje de slagroom er door roeren.
Bosvruchten verdelen over 4 glazen
Dan het vla mengsel erover heen doen
Tenslotte de chocolate sticks

Slechts een minuut of 10 duurt bereidingstijd en je kunt natuurlijk altijd alvast de slagroom kloppen en in de ijskast zetten. Succes verzekerd met dit recept!

8 opmerkingen:

Enrico, Marlies en Mauro zei

Ziet er heerlijk uit, maar uhm.... zat er in het hoofdgerecht ook scheuten/deciliters alcohol?
Gasten hebben zeker lekker geslapen.


Marlies

Karine zei

Ga het toch eens uitproberen, laat ze maar lekker slapen Marlies.
Een gast die lekker geslapen en gegeten heeft; een tevreden klant ;-)

ineke zei

Inderdaad: de alkolhol vloeit bij jullie niet alleen, die wordt overal RUIM INGEGOTEN. Maar inderdaad: lekker eten en goede slaap is het belangrijkste voor je gasten!

Anoniem zei

Dit weekend uitgeprobeerd en lekker van smaak. Doch heb ik iets verkeerd gedaan want na een paar uur in de koelkast te zetten, had ik 2 laagjes : onderaan lopend. Kan je me zeggen wat ik verkeerd doe?

Porter Family/Au Bellefleur zei

@Anoniem (Laat even weten wie je bent ajb).

Zou het kunnen zijn dat je het hele gerecht een paar uur in de ijskast hebt gezet? Dat is natuurlijk niet de bedoeling.
Als je de slagroom in de ijskast hebt gezet, moet je het voor gebruik nog wel even doorroeren, voordat je het dessert kunt opmaken.

Dit is hetgeen dat ik uit je beschrijving lees, laat me nog even weten hoe of wat zodat ik misschien beter kan helpen.

Franca

Annick zei

Beste Franca,

Ik ben Annick uit België.

Komend weekend heb ik thuis een feestje en ik wou dit dessert op voorhand al eens uitproberen.
Ik had idd het hele gerecht gemaakt en een paar uur in de koelkast gezet (de bosvruchten heb ik weggelaten, dus enkel de mousse).

Dus als ik het goed begrijp, moet je dit dessert op het moment zelf klaarmaken en zeker niet op voorhand (behalve eventueel de slagroom)?

Kan je me ook zeggen wat "vla dikte" betekent?

Alvast bedankt voor uw reactie!

Mvg,
Annick

Porter Family/Au Bellefleur zei

Hallo Annick,

Leuk dat je het dessert wil maken voor een groep mensen.
Inderdaad kan je dit dessert op het laatste moment pas maken, anders krijg je dus jouw eerdere resultaat.

Maar ik zou je toch adviseren om de bosvruchten te gebruiken, dat maakt de combinatie juist zo lekker.

Vla-dikte: daar bedoel ik mee dat het 'gebonden' is, pap-dikte zegt je misschien wat meer?

Succes en hou me op de hoogte!

Franca

Porter Family/Au Bellefleur zei

En Annick......vertel....