dinsdag 14 april 2009

Darren's terugreis

Pffff...Darren vertrok vanmorgen om 10 uur met de auto weer richting London. Het 'lange' weekend zat er al weer op jammer genoeg. Gelukkig komt hij vrijdag weer aangevlogen en gaan we zaterdagavond met ons viertjes heerlijk ergens onze benen onder een restaurant tafel zetten. Maar waarom en daarover later.
Het plan was dat hij de ferry van 18:30 uur zou hebben vanaf Calais. Ruimschoots op tijd was hij daar om vervolgens te ontdekken dat de Franse vissers staakten vandaag en de haven hadden geblokkeerd. Er kon dus vandaag geen ferry vertrekken. Helaas genoodzaakt om weer een stukje te rijden naar de kanaaltunnel. Ik heb nog geprobeerd om hier vandaan te boeken, maar dat verliep ook niet zonder slag of stoot en Darren was er eerder dan dat de boeking was gemaakt. Ik hoor jullie al denken.....ligt dat aan de snelheid van Darren's auto of aan de traagheid van Franca's computer? Dat laatste vrees ik..... Uiteraard was hij niet de enige Engelsman en kon hij nog wel boeken maar niet alleen extra kassa (£ 150) voor de kanaaltunnel maar ook pas om rond 21:00 uur vertrekken. Daar word je weer niet blij van. De heenreis was ook al zo'n crime, 10 uur over gedaan vanaf Calais in plaats van zijn 6 uur!
Die rottige Noordzee ook steeds :-(

1 opmerking:

Jan zei

Franca, en dan zijn er hier in B mensen die klagen als ze een uur van huis moeten gaan werken...Aan de tunnel is er de laatste tijd blijkbaar ook meer leed dan vreugde te rapen. Vroeger nooit problemen, nu om de haverklap. Wij hebben er de laatste keer ook 1,5 uur moeten wachten. Voorheen stond de trein op mij te wachten !