maandag 6 april 2009

Weekend impressie

Donderdag rond middernacht arriveerden onze gasten gewapend met een paasei voor Fleur en bonbons voor mij vanwege het late tijdstip. Nog even een glaasje gedronken en om 1 uur was het stil in Au Bellefleur. Deze Engelsen hadden wij ook in februari te gast en binnenkort zullen zij onze buren worden (ca. 5 minuten rij-afstand).
Vrijdag had Darren een wat latere vlucht die ook nog vertraagd werd door Barack Obama die vanaf Stansted naar Straatsburg vloog. Daar kan de beste man natuurlijk weinig of niets aan doen, maar het vliegveld werd voor 1 uur gesloten en dat was jammer. Dit betekende dat Darren rond half 5 uiteindelijk hier was, na een kort bezoek aan een doe-het-zelf zaak onderweg. Ik zelf had die dag ook niet stil gezeten want onze gasten bleven dineren. Zo ook zaterdag avond.
Zaterdag waren de gasten naar de lokale markt in Jarnac gegaan en bij een kaas kraampje kregen ze wat gratis kaas om te proeven. Die schapenkaas uit Frans Baskenland vonden ze erg lekker en wilde wel een stuk kopen. De verkoper, zelf ook uit die regio, gaf een stuk aan, maar gast wilde groter en groter stuk. Toen de kaas ingepakt was, gaf gast een biljet van €50 en kreeg tot z'n grote schrik slechts €2 terug! Jullie begrijpen de hilairiteit hier alom natuurlijk. Ik zei hen ook nu begrijp je wel waarom je bij ons maar een klein stukje schapenkaas krijgt! Dus bij ieder stukje was het van 'daar gaat weer 3 Euro'.
Helaas moest Darren zondagavond al weer terugvliegen omdat alle vluchten weer veranderd zijn vanwege het nieuwe seizoen. Maar we kunnen terugkijken op een geslaagd weekend.

3 opmerkingen:

Jan zei

Franca,
Die engelsen zulen het wel gaan merken dat alles wat lekker is, ook stinkend duur is, en/of dat je er dik van wordt. Maar die "Petit Basque" brebis is dan ook wel héél vreselijk lekker! En zo zijn er nog zaken, aan hen om ze te ontdekken, zoals een lekkere rijpe camembert, zo een die uit zichzelf al "loopt", ze zullen het verschil wel leren smaken met hun vaste onrijpe camembert en brie die ze in Engeland verkopen...
Ze zullen nog dikwijls verhaaltjes te vertellen hebben over lekkere zaken die ze gegeten hebben, een tip: de escargots in restaurant 'le compostelle' in Tusson. Niet verklappen dat het slakken zijn of ze halen hun neus ervoor op.
Jan

Franca zei

Ik verklap niet eens het restaurant Jan! Want ik heb liever dat de mensen bij ons dineren.

Overigens sinds ik voor het eerst een tuin had bij m'n huis (1998) en ik slakken daar zag, lust ik geen escargots meer....

René van Gellekom zei

Heerlijk escargots met kruidenboter. Bob en ik zijn er gek op/van