maandag 10 december 2007

Kerst weekend


Niet zo moeilijk om te raden wat we hebben gedaan in het weekend. Maar laten we met het begin beginnen. Vrijdagavond waren we voor een dinertje uitgenodigd bij Fabiola en Patrick. Dus toen Darren vrijdagavond arriveerde, kantoorkleding omgeruild voor casual en klaar waren we. Het was zoals te doen gebruikelijk erg gezellig. Had ik bij de borrel nog verteld dat Darren zo goed Indiaas kan koken en dat we dat in het nieuwe jaar voor hen zouden maken, hoorden we even daarna dat Patrick een curry had gemaakt. Oeps...., lekker hoor, maar neigde meer naar een Thaise curry. Rond middernacht weer thuis waar Darren (staat iedere dag om 5 uur (geen type fout) op)), zowat in bed stortte.
Zaterdagochtend eerst tegels gekocht voor de badkamer (wand en vloer) want er was een leuke aanbieding had ik gezien, dus daar gebruik van kunnen maken. Zwaar beladen (maar 3 hoeraatjes voor mijn Renault Scenic!) de vracht uitgeladen in de garage.
Daarna een kerstboom gekocht in Jarnac, er waren prachtige Nordmannen, maar ook een prachtige prijs van 60 Euro voor een beetje formaat. Dus toch maar een 'gewone' meegenomen van 22 Euro! Natuurlijk kan je geen boom optuigen zonder kerstmuziek, dus de cd's te voorschijn gehaald en versieren maar.
Er was ook in de namiddag en zondag een kerstmarkt (weer 1!) in het volgende dorpje. Omdat het weer al bar en boos was (regen en wind...rotter kan het niet) en de voorspelling voor zondag nog slechter was, besloten we zaterdagmiddag toch even te gaan. Met recht even, want er waren misschien 10 standjes buiten, en binnen op 2 plaatsen nog wat tafels met prullaria, een 'bier'tent en een 'rijdende' Pizzeria. Echt typische Kerst spulletjes dat je doorgaans vind op dit soort markten, waren er niet. Ja een bosje hulst gekocht en een mistletoe. Verder was het foie gras, wijnen, Engelse cakes (niet eens met kerstmotief gedecoreerd, maar Fleur vond ze heerlijk), Afrikaanse spullen en veel bijouterie en dat was het zo'n beetje.
Darren en Fleur hebben weer gekookt voor mij en Darren heeft Ossenstaart soep gemaakt, althans die heeft bijna 1,5 dag opgestaan en was gisterenavond pas klaar geloof ik. Nu zit ik dus met een pan vol soep waar niemand een hap van heeft gegeten, zo maar even invriezen.
Zondag middag kwam Fabiola met Guillermo (zoontje) en schoonmoeder langs om de inhoud voor haar kerstkaarten op te halen (Ik had ze getypt en gesneden in het juiste formaat). Ze zouden na de Kerstmarkt komen, maar arriveerden 2 uur vroeger dan afgesproken, want de Kerstmarkt was afgeblazen vanwege de storm. Dus nu ook met haar schoonnmoeder kennis gemaakt; die overigens zo'n 5 weken bij hun blijft (grrrrrrrr moet er niet aan denken!!!) en ze wonen op dit moment in een klein huisje omdat het huis tegenover hun nog gerenoveerd moet worden. Ze was heel aardig in ieder geval, wel zo prettig als je met z'n allen oud/nieuw gaat vieren!
Aangezien de Ossenstaartsoep nog niet klaar was, en we ons al te goed hadden gedaan aan borrelhapjes, hadden we alleen nog zin in een pizza. Tegenwoordig heb ik (n)iets meer met Pizza, want dit was echt de meest afschuwelijke die ik ooit heb gegeten. Het smaakte helemaal nergens naar, en er zaten er nog 2 in 1 doos ook! Nummer 2 verdwijnt zo in de vuilnisbak. En het plaatje was zoveel belovend met mozzarella.
Na nog even naar SCD te hebben gekeken en toen nog een gedeelte van het concert voor de Britse Koningin (was op ITV, dus merendeel van jullie kan deze zender niet ontvangen) en toen tijd om te slapen want vanmorgen was het al om 06:15 op.

Geen opmerkingen: