dinsdag 4 december 2007

Desillusie

In London werd er ieder jaar door particulieren hun huis helemaal versierd voor de Kerst. Dat werd voor liefdadigheid gedaan, je kunt het zo gek niet opnoemen of het was er. Sinds een aantal jaren was dat traditie, ook voor ons, vorig jaar nog waren we bij de officiële opening, ofwel het aansteken van de lichtjes. Dat ging gepaard met gluhwein en mince pies. En er werden ook nog eens vele donaties gegeven door alle bezoekers en dan moet je denken meer dan 5.000 Pond en dat geld was dan bestemd voor kinderen die het niet zo goed hebben. Ook kwam er dan in onze straat de 'echte' Kerstman met arreslee en orkest...geweldig leuk.
Ja daarin loopt Engeland voorop met alle 'Charities'. Niet alleen met Kerst. Terug naar Newstead Road, het kersthuis. Daar kon je als kind dus ook een brief voor Santa in de bus doen en dan kreeg je ook nog antwoord. Dit jaar had Fleur zelf wat dingetjes geschreven en Darren zou het in de bus doen, voorzien van extra envelop + postzegel voor antwoord terug, want ik vind het ook niet nodig dat de beste mensen dat ook nog moeten betalen. Vorig jaar hebben ze toen ook de post naar Nederland gestuurd toen Fleur en ik daar tijdelijk bij m'n moeder verbleven.
Maar ach....ik hoor net van Darren dat er GEEN lichtjes zijn dit jaar....alleen met de mededeling 'helaas'.....Super jammer hoor. En je (ik dan) gaat dan ook gelijk allerlei redenen verzinnen waarom niet...en dat zijn nooit de leukste. Als Fleur er niet naar vraagt, zeggen we het uiteraard niet.

Geen opmerkingen: