vrijdag 2 november 2007

Spierpijn en gastvrijheid

Ja deze 2 gingen dinsdag hand in hand. Spierpijn heb ik gekregen van de ‘Gym’. Fleur ging ook mee omdat het hier deze week en half volgende week herfstvakantie, Toussaint, is. Ze heeft zich als een engeltje gedragen, beetje kleuren afgewisseld door een beetje kijken. En als ik niet snel genoeg de grond-oefeningen meedeed, dan riep m’n dochter me ter orde! Het was lekker intensief en af en toe voel je je wel een beetje een lulletje rozewater, want we moesten met een sjaaltje (rood, blauw of geel) ‘zwaaien’ omhoog, omlaag, linkerbeen erover, rechterbeen eronder en toen ook nog verdeeld in 2 groepen. 1 Dame in het midden die het voorbeeld moest geven en de anderen moesten het nadoen. Tja en als je als vijfde of zo aan de beurt bent, zijn alle oefeningen al zowat gedaan. Maar....ik ben toen maar begonnen met te zeggen 8x omhoog, en 4x zijwaarts. Want het werd anders toch wel een ‘Jeanboule’.

En Fleur was zo ‘sage’, dat betekent zoet/lief in het Frans. Ha ha ze moesten eens weten hoe ze haar mond(je) kan roeren af en toe!!!

Enfin, daarna zijn Fleur en ik naar Fabiola (m’n Guatemalase vriendin) gelopen met een uitnodiging voor Fleur’s verjaardagsfeestje op de 14de november. En een mandje appelen (de laatste uit de boom). We hadden hem aanvankelijk op de zondag ervoor uitgenodigd met z’n moeder en vader en ook nog wat anderen, maar hij was erg verdrietig dat hij niet op haar echte feestje mocht komen. Dus dat maar heel snel ontzenuwd en nu mag hij samen met z’n moeder (ook een fijne hulp...wilde ze ook al aanbieden) 2x komen! Gastvrij werden we weer ontvangen. Haar man Patrick was (wederom) 1 dag eerder dan voorzien vanuit Parijs aangetuft en was er ook. Ook hij is buitengewoon hartelijk en gelijk kwamen de Pineau, Rosé en Rode wijn op tafel met wat knabbeltjes. Toen Fleur en ik huiswaarts wilden, moesten we persé blijven eten. Ongelooflijk, ze had eigenlijk gerekend op haarzelf en zoontje, nu bleven er nog 2 volwassenen en 1 kind extra mee-eten. Couscous, groenten en 3! soorten vlees (kip, beef en worstjes) kwam in no-time op tafel. Vervolgens nog iets van 5 verschillende soorten kaas en we konden ook nog een (zoet) dessert krijgen als we wilden. We wilden wel maar onze maag was gevuld, dus hebben ze dat vandaag! Van Patrick kreeg ik nog 2 hele grote flacons gevuld met zeep mee, die had hij in Parijs gekocht; kennelijk koopt hij er heel veel per keer. Het is voor handen, body en haren. Dus multi functioneel! Eerst maar eens handen gebruiken en dan zien we wel verder lijkt me zo. Daarna maakten we aanstalten om huiswaarts te gaan en stelde hij voor om ons even thuis te brengen. Het is maar 7 minuten loopafstand, maar natuurlijk al wel pikkedonker en in onze laan is geen straatlamp (moet toch eens babbelen met Monsieur Le Maire daarover). Enfin, dat was wel heel fijn.

Tja, van de Franse gastvrijheid kunnen wij nog heel veel leren.

Geen opmerkingen: