zondag 30 mei 2010

Pineau en meer uit de Charente

Plots regent het telefoontjes en bezoeken om nog in juni bij ons te kunnen overnachten. Sommigen blij dat het is gelukt, anderen teleurgesteld. Tja als je telang wacht met reserveren, is ook Au Bellefleur vol.
Zo kreeg ik gisteren een telefoontje van een Franse mevrouw dat als volgt ging:

Dame: U accepteert geen honden
F: Nee dat klopt
Dame: Maar mijn hond komt niet op de kamer
F: We kunnen geen huisdieren accepteren o.a. vanwege hygienisch oogpunt, allergisch, bang
Dame: Ik ben de zus van de vrouw van meneer X
F: Het spijt me we accepteren geen huisdieren
Dame: Weet u wel wie mevrouw X is
F: Ja dat weet ik, maar nogmaals we accepteren geen honden, ik heb niets aan allerlei haren in huis, kost mij veel te veel werk ook voor geen plezier.

Pffffff.....en nu willen jullie natuurlijk weten wie meneer X is.....nou de burgemeester van ons dorp. Met aanvragen van vergunningen, zullen we maar even wachten ;-).

Eerder deze week had ik een rondleiding (speciaal voor de mensen uit de hotellerie) van boomstam tot vat. Eerst zagen we hoe de boomstronken opgemeten en gesplijt werden, klaar om naar de vatenfabriek te gaan. In de Tonnelerie werd hard gewerkt aan het maken van een vat dat heel indrukwekkend was en daarna op naar de Pineau-Cognac-Wijnboer waar het 'vat aangeslagen' werd. Voor de virtuele tour click hier. http://www.moinefreres.fr/visivirtual.htm

Met m'n auto moest ik ook nog naar de garage waar bleek dat het ABS vervangen moest worden; geschatte kosten zeker zo'n 1200€. Au dat doet pijn.

Pony rijden stond vrijdagmiddag weer op het programma, dus weer 20 opgewonden kinderen.

Gisteren was Fleur naar een verjaardag van een vriendinnetje en na afloop zouden we nog wat langer blijven om een apéro te drinken (we konden niet zo lang blijven want we gingen daarna heerlijk dineren in Auberge de Condé http://www.auberge-de-conde.net ). Maar een Pineau uit deze fles verdiende natuurlijk wel een foto. Er gaat 6 liter in overigens.

10 opmerkingen:

Anita zei

Wat een prachtig verhaal van de zus van de vrouw van meneer X :-) En wat zou ik graag die standvastige toon van je hebben gehoord. Zoiets van "geen gemaar ik wil geen hondenhaar!" hihi

Dikke kussz

Jan zei

Franca, ABS vervangen??? Daar heb ik nu nog nooit van gehoord, en ik kan je verzekeren dat ik al heel wat onnozele zaken heb moeten aanhoren op autogebied. Is dat voor de Renault ? is de herstelling al gebeurd ? Test zelf eens: Ga flink doorrijden (zo'n 50 km/h en rem dan eens goed fors door zoals bij een noodrem. Het rempedaal moet dan "schokkend" aanvoelen. Als het dat doet hapert er niets aan het ABS systeem. en zelfs als het pedaal niet "schokt" blijf je steeds de maximum remkracht houden.Het kan natuurlijk wel zijn dat er nieuwe remblokken in moeten maar dan is 1200 euro goed doorgeteld, ga dan maar eerst eens "op een ander" horen.

Anoniem zei

Jan, heeft helemaal gelijk!!

Hoe vaak wij al niet opgelicht zijn door een garagehouder...

Sinds wij in het bezit zijn van een Renault Megane, gekocht bij een officiele garage geen problemen.
Tja, het autootje stamt uit 2000 en moet er af en toe iets aan gebeuren.
Maar voor al het andere, kleine dingetjes hoeven we nooit te betalen
Hetzij een lamp vervangen(lamp uiteraard wel betalen) maar geen arbeidsloon.
Van de winter alle sloten dichtgevroren. Mannetje van de garage naar ons toe en we konden weer karren. Geen kosten!!!!

Chapeau voor Frank Mol uit Zaandam:-)

Franca kijk uit hoor, voor €1200 kun je veel leuke dingen doen.

Liefs,
Ellie en de rest.

fotolog Albert y Mara zei

Een hoop geld die € 1.200,- voor ABS. Weet je wel zeker dat het moet gebeuren? Je andere verhaal over de zus van de burgemeester met een glimlach gelezen. Goed zo dat je je niet liet ompraten. Het zijn jouw regels.
Salu2
Albert

Karine zei

brrrr, ik krijg al de kriebels van die deurenopener-gebruikers (mmm, klinkt lang maar meestal blijft het niet bij één deur).
Ik ben dus gewaarschuwd, bedankt voor de tip Franca

Anoniem zei

Hoi Franca, auto-problemen!!
Dat blijft altijd moeilijk, maar veiligheid voorop zou ik zeggen. Misschien een second opinion van een andere garage?? Wie weet verschaft dat wat helderheid!
Maar zelf geen testrit ondernemen op jullie mooie landwegen! Straks zit je in een greppel. Vertrek morgen met Sophie naar Valencia. gr mj

fodotort zei

Hmm, that?s some cool information. I would search on Google to find other relevant articles. Actually, I came across your blog on Google Blog Search. I?m going to add your RSS feed to my reader. Continue posting please!

online pharmacy

Tariq Honey zei

I completely agree with you. I really like this article. It contains a lot of useful information. I can set up my new idea from this post. It gives in depth information. Thanks for this valuable information for all. And of course nice review about the application.
vakantiehuis dordogne

Tariq Honey zei

Thank you very much for the great list and I appreciate your efforts to bring such a huge list for us. I really appreciate posts, which might be of very useful. I look forward to future updates. Once again thanks. Keep smiling.
Get More Twitter Followers

Anoniem zei

A number of other toaster mileage is actually regarded as in this posting.
Consume through which identifies these DeLonghi range along with
the most pattern is known as a enameled inner surfaces on typical non-stick cells lining.
Contemporary trendy toasters do not simply have
a very choice of comes with; one can choose from different you want to at the same.
To become able conscious of the gives you also cost bracket with all the
tool, you should web but perform your due diligence. Feasible not possibly obtain a household the fact that is not required their microwave oven to create use
of. g) But if the products are certainly one in full or maybe
use a number of cornbread.

Take a look at my web site - sandwich toaster 8 slice