woensdag 26 mei 2010

Olympiade in Sigogne, Charente

Vandaag was het dé dag van de 'Olympiade'. Al weken trainden alle kinderen van de school in sigogne om 't hardst wie oh wie zou winnen. Natuurlijk zijn alle kinderen 'winnaars' want iedereen heeft z'n stinkende best gedaan. Met mij waren er diverse ouders die meehielpen om dit evenement tot een succes te maken, wat weer is gelukt. De kinderen waren in groepjes verdeeld en heel eerlijk...om een voorbeeld te geven...de meisjes van klas 2 vormden met de jongens van klas 1 een groep die het tegen elkaar moest opnemen. Zo had iedereen in de groep dezelfde kansen om te winnen. Er was ver springen, horde lopen, hard lopen...lange afstand...en behendigheidsspellen. Het was niet te warm en niet te koud en een kleine regenbui hebben we ook nog getrotseerd, alle ingrediënten waren aanwezig voor een succesvolle dag. Toen we lunch pauze hadden, was er een vader van een van de kinderen die 2 flessen Pineau had meegebracht...kijk daar houden we wel van...; dit zou nooit op een Nederlandse of Engelse of.... school voorkomen...dit kan wel in Frankrijk! Aan het einde van de Olympiade werden er nog 4 teams gevormd die estafette liepen en vanwege een ex-equo moesten er nog 2 groepen strijden om de 1ste prijs...In die groep zat Fleur ook en zij won met haar grote team de wisselbeker.
Maar ons meisje won meer....Vorig jaar won ze een bronzen medaille en vandaag ging ze voor en won ze GOUD.
Wat een feest voor haar en samen met 2 van haar vriendinnen stond ze op het podium. Ik ben stuk en voor Fleur kon de dag niet meer stuk. Hierbij wat foto's van het Olympiade Geluk!

8 opmerkingen:

Jan zei

Proficiat aan de gouden winnares en de fiere ouders. En nu kan ze volgend jaar niet onderdoen voor dit jaar. Succes Fleur !

Kristel Holsbeek zei

Ha Fleur een dikke proficiat meid!! En mama voor het mee recht houden van de dag;-)

Karine zei

een dikke proficiat, en volgend jaar op naar de meerbeurtentrofee zeker. Goed zo Fleur en natuurlijk ook voor mama ;-)

René van Gellekom zei

Ik ben blij een goudenplakwinnaar te kennen.

Anita zei

Proficiat met je gouden dochter ;-)
Ze straalt van trots en ik weet zeker haar trotse mama daar achter de camera nog meer hihi Fleur je bent een kanjer !!!

Anoniem zei

Feliciteer toppertje Fleur namens mij !!! En jij ... geniet plezier..want t is heerlijk als je kind t zo goed doet en straalt !!

Liefs Sylvia

Anoniem zei

Hoi luitjes in frankrijk,
Gefeliciteerd met deze prestatie! Dit smaakt naar meer
wie weet wat een volgend jaar brengt.
Franca, wat heerlijk dat je van alles zo kan meegenieten! gr. mj

Myriam zei

Een dikke proficiat voor Fleur! Goed gedaan hoor! En natuurlijk ook proficiat voor de fiere mama ;-)