woensdag 26 augustus 2009

Tempeliers

Vandaag, woensdag...nog net als ik dit schrijf, stond een bezoek aan Chateau des Enigmes http://www.chateau-enigmes.com/pons/v3/ gepland ookal iets waar ik al langere tijd naar toe wilde. En het was in 1 woord geweldig .... als je kinderen hebt en van raadsels houd (andersom is lastiger!). Er was een parcours uitgezet met allerlei opdrachten/raadsels om in het pad van de tempeliers te treden, in de vorm van ene 'Willie'. Tja de naam is wat ongelukkig gekozen, zeker voor de Engelsen ... hahaha... Alle opdrachten waren zeer interaktief, van het meten van een reuzepersoon d.m.v. een soort stok in de vorm van een t, vissen naar antwoorden die in een vijver lagen...met een hengel dus...., decoderen, ondergrondse gangen, tellen van 'footprints'....en noem maar op.
Tenslotte ook een 'diplome' voor Fleur dus zij is helemaal in haar sas. Hierbij nog wat foto's zodat jullie een idee hebben.

5 opmerkingen:

René van Gellekom zei

Daar komt toch het gezegde zuipen als een Tempelier vandaan?

Jan zei

Franca, als die Engelsen "Willie" gaan volgen zullen ze snel aan de Amsterdamse "wallen" te vinden zijn.En het zal wel niet toevallig zijn dat de naam "Willie" is. Zo braaf waren die Tempeliers nu ook weer niet. Die histories zullen hopelijk niet vermeld staan op Fleur's diploma.

ineke zei

En ik maar denken dat je niet schreef omdat je teveel gasten hebt. Nee hoor: lekker winkelen, lunchen, leuk kasteelpark bezoeken. Moet jij niet werken?????
(ach ik ben natuurlijk VRESELIJK jaloers, ssssst)
Maar leuk om zo'n dagje met Fleur te doen he, ik had er wel bij willen zijn....
liefs Ineke

René van Gellekom zei

Bezopen als een tempelier is het

Franca zei

@René...ik was dat al vergeten maar je hebt helemaal gelijk! Proost!

@Jan...hoe ze die naam hebben kunnen verzinnen is mij ook een raadsel... met die vele Britten die daar ook komen! Eh...wallen...gelukkig heeft Fleur het nummer van Sailor 'the girls of Amsterdam' nog niet begrepen! En je hoeft haar niet wijzer te maken!

@Ineke...meid hou op schei uit..razendruk...maar ja heb ook een meisje van 6.5 die ook 2 maanden vakantie heeft he!
Maar altijd welkom hier, dat weet je....!