donderdag 20 augustus 2009

La Roche Courbon

Ook op mijn verlanglijstje stond een bezoek aan Chateau La Roche Courbon. http://www.t3a.com/LaRocheCourbon/frameEn.htm
Vanmiddag om 14:00 uur konden we pas vertrekken (dat heb je met een B&B) en om 15:15 zaten we, ook pas, aan onze welverdiende picknick. We hadden besloten 'op chique' te gaan, dus met de Jaguar en met de echte picknick koffer (ooit een verjaardagscadeau van mijn moeder). Het kasteel dateert uit de 15de eeuw en is in 1920 gekocht, na 100 jaar leegstand, door een vermogende industrieel. Inmiddels is de beste man Paul Chénereau overleden en zetten zijn kinderen de *eeuwige* renovatie voort. In de tuin werken permanent dagelijks 3 tuinmannen en in het kasteel zelf is 1 'femme de ménage'.
Ook zijn er in het bos diverse grotten waar je in kunt. Volgende keer een zaklamp mee! Het was een mooie dag voor dit bezoek, 'slechts' 25 graden en merendeels bewolkt. Niet zo leuk voor de foto's maar wel voor ons.

6 opmerkingen:

Jan zei

Alweer een mooie uitstap, het lijkt wel vakantie in Sigogne maar het is jullie wel gegund, zeker na die afbraak/renovatie werken !

Franca zei

Dank je Jan....; ik moet bekennen dat ik je blog wel lees van tijd tot tijd maar weinig reageer.
Dat gaat weer veranderen hoor!

René van Gellekom zei

Ziet er leuk uit en goed voor jullie, dat jullie er even uit zijn geweest. Het werd wel even tijd dat jullie nu even aan je zelf dachten.

fotolog Albert y Mara zei

Mooie foto's, alleen Franca ........ ik mis één foto van de Jaguar. Valt me een beetje van je tegen. Plaats haar eens in het zonnetje als je wilt?
Au Revoir
Albert

P.S. Auto is in het Frans vrouwelijk!

ineke zei

Heerlijk even een dagje eruit!
En inderdaad: met een B&B (en natuurlijk ook met een hotelletje) moet je altijd het hardst werken als de anderen vakantie hebben en is er helaas weinig tijd om zelf iets te ondernemen: sprak zij uit ervaring....
Maar nu breekt de tijd aan dat er iets meer tijd is voor de omgeving en het gezin, toch?
Lekker kakkerig haha: met de Jag, luxe picknic mand en glaasjes lekkers, klein kasteeltje bezoeken.....
Geniet er maar van.

liefs Ineke

Franca zei

@Albert...foto volgt; stuur em je wel via je e-mail...