zondag 16 augustus 2009

Culinaire uitdaging

Maanden naar uitgekeken, hoofdbrekens een paar dagen ervoor, maar gisteren was dus het diner voor 14 personen dat we moesten voorbereiden. Darren moest de laatste hand nog leggen aan de family-suite 'En Famille', zie het log hiervoor en we hadden ook nog een 'one nighter' voordat de bups kwam...niet zo handig van ons eigenlijk maar het is goed gegaan. De mensen waren al vroeg uitgecheckt zodat ik de laatste boodschappen nog kon doen.
Uiteindelijk is bestond het menu uit:

* Charentaise meloen met ham uit Bayonne met een scheutje Pineau
* Zalmpakketje uit de oven met verse kruiden uit eigen tuin, met daarbij rösti en haricots verts geserveerd. 4 Verschillende salades (Griekse (fêta, zwarte olijven, tomaten, komkommer, uitje + dressing van olijfolie + balsamico azijn), Groene met spekjes en tomaat, Groene met rauwkost en ei en een complete rauwkost salade; iedere salade had uiteraard z'n eigen dressing.
* Kaas plateau
* Crème brûlée

Het gezelschap bestond uit een vader, moeder, kinderen, kleinkinderen. En allemaal even gezellig zoals de foto wel bewijst.

De vaatwasser heeft overuren gedraaid en ik heb pijn in m'n voeten, maar iedereen heeft heerlijk gegeten en dan heb je als amateur kookster veel voldoening.

6 opmerkingen:

Jan zei

Ziet er weeral dik in orde uit, groetjes nog van onze buren Ronny en Paula, met nogmaals een bedankje voor de goede zorgen en het puike verblijf bij jullie.

ineke zei

Ik wilde net gaan vragen hoe het grote diner was gegaan, maar je bent me voor! Het ziet er allemaal heerlijk uit, complimenten!!!!. Maar waarom heeft Darren zo'n k*t brandertje???? Gewoon de grote gasbrander van het solderen eropzetten, geeft veel meer voldoening, hahahaha. Floris doet dat hier graag!

Maar het is duidelijk: je kunt het dus gewoon!!!!
Op naar de volgende tafel, nu van 20 personen!
liefs Ineke

Karine zei

Mooi gedaan, gasten tevreden en jullie ook. Op naar de volgende .....
Ik doe het voorlopig met helpende handen en familie en vrienden, maar zij zijn ook tevreden. Na het breken en cementwroeten komen hopelijk de gasten om verwend te worden.

René van Gellekom zei

Fantastisch! Wat een vaklui zijn jullie toch. Moest van de week even aan Darren denken toen er allemaal oldtimers op het parkeerterrein stonden.

http://www.flickr.com/photos/rene1960/

Lieve groetjes
René

Anoniem zei

Hoi Franca en Darren, zo dat is weer een ervaring rijker maar een volgende keer geen hoofdbrekers, want jullie weten dat het allemaal goed gaat.
ps. ziet er erg gezellig en het eten goed uit
succes deze week verder kus uit breda mj

Franca zei

@Jan dank je....groetjes terug natuurlijk aan de Motor rijders!
@Ineke, hahaha heeft ie van mij gekregen voor Kerst...die k brander lol.... Zal 't 'em doorgeven hoor..anders belt ie maar met jullie!
20...pffff jij durft!
@Karine...Groot gelijk meid!
@René...meer dan je best kun je niet doen...; foto's erg leuk!
@MJ...dat is Marie-José mijn nicht.. leuk dat je reageert en die kus komt uiteraard retour!