zondag 26 oktober 2008

Nederland

Vrijdag moest ik even met de auto naar de dealer omdat de batterij van de autosleutels het niet meer deed. Gelukkig gebeurde het toen we thuis waren en ik merkte dat ik de auto niet meer op slot kon krijgen. Heel gewichtig met het instruktieboekje in het Frans heb ik gelezen wat je in dat geval kon doen. Ik begreep het wel en kon na veel keer nog proberen, en batterij eruit en erin en een beetje friemelen (zoals je ook doet met de batterijen van de afstandsbediening), lukte het om de auto weer op slot te krijgen. Gelukkig! Hoewel ik niet zo huiverig ben dat m'n auto hier gestolen wordt, want het hek gaat 's avonds altijd op slot, is het toch een prettiger idee dat de boel op slot is.
Enfin, afgelopen vrijdagochtend naar de dealer en gevraagd voor een nieuwe batterij en heb ik de man ook maar even uit laten leggen hoe ik met de 'sleutel' het de auto open/ dicht kon krijgen. Toen nog een domme vraag gesteld of ik dan niet meer de auto gestart kon krijgen....tuurlijk wel madame, de batterij is alleen om de auto te openen. Oh....nou gelukkig gebeurde dit alles thuis en niet onderweg want ik had stellig de wegenwacht gebeld.....; wat zouden ze gelachen hebben!
De garagist vroeg aan mij of ik Engelse was. Nee ik kom uit Nederland, Nederland. Wat spreken ze voor taal daar? Engels? Duits? Nee monsieur Nederlands/Hollands. Oh, hebben jullie dan een eigen taal????

Ik stond wel even met m'n oren te klapperen....; enfin ik weer technische scholing gehad van hem en hij is ook weer wat meer ontwikkeld!

1 opmerking:

Anoniem zei

Franca,
je woont nu in Frankrijk, daar bestaat geen wegenwacht...Heeft ooit bestaan maar failliet gegaan.
Sleutel even opwarmen in broekzak of handen en het batterijtje doet het weer heel even.
Jan