donderdag 12 juni 2008

Derde rang(s)


Tja een circus was het niet, maar gisteren vond er een voorstelling plaats voor kinderen in Les Métairies, een dorpje hier verder op. Overal waren er aanplakbiljetten vast gespijkerd dus Fleur en ik zijn er naar toe gegaan. En met ons 'wel' 7 andere kinderen en nog 5 andere volwassenen! Met z'n 14-en vul je natuurlijk ook geen zaal, zelfs geen feestzaal in een gehuchtje in Frankrijk.
Enfin, een clown begon met jongleren en met 3 voorwerpen de lucht in gooien had hij al grote problemen (ring viel op de grond, een kegel viel op de grond....pff) en dat op muziek van een bandje waar ook nog eens applaus op te horen was.... Nodeloos te vertellen dat het niet synchroon liep! Er was ook een 'zwarte Lola' met een strakke zwarte legging (wie dat toch ooit heeft uigevonden???) en verder glitter jasje, je kent het wel. Ook zij had nog een aandeel buiten het praten door de microfoon, want ja met zo'n volle zaal moet je natuurlijk wel te horen zijn ;-). Even later ging ze op zo'n omgekeerde stoel liggen met haar benen in de lucht een soort van skippy-bal de hoogte in gooien en opvangen met haar benen/voeten. Maar....het lukte haar wel allemaal. Ook werden er van die rot duiven (voor de mensen die mij minder goed kennen; ik ben bang van alles dat fladdert) uit de hoge hoed getoverd en uiteraard ook een wit konijn...was wel een echt!
Het hele programma zal ik jullie besparen, want als ik vertel dat er als klapstuk van de middag een geit een koetsje voorttrok met daarin: 4 honden...als dansmariekes, 2 katten, en een papegaai...begrijpen jullie vast hoe ik aan de titel van dit verhaal kom!
Overigens wilde ook geen 1 kind (1 van de acht!) z'n stoel af om te assisteren. Het was wel een beetje zielig hoor.
Die middag hebben ze 60 euro verdient aan de kaartverkoop en 16 euro 'gevangen' voor 'altijd prijs' enveloppen. Op Fleur's enveloppe stond een sleutelhanger, nou die was in de vorm van een grote ballon wel gigantisch gegroeid.....Het getuigt van slechte smaak maar Fleur vond het leuk...en daar doe je het om.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja Franca voor het cirque de soleil of het Russisch staatscircus zal je wel naar Angoulème of Bordeaux moeten. Maar Fleur heeft zich geamuseerd en daar draaide het toch om hé ?
Hier in 't Belgikske hebben we nu ook buien om een dak op dichtheid te testen. 't Was maar én bui maar ze duurde wel uuuuren
Jan

René van Gellekom zei

Ik zie zo een gedoetje voor mij als in die kinderserie die je toen had, Poly? Zo een Spaanse serie over een jongen met een paard bij een, inderdaad, 3e rangscircuit.

Anoniem zei

Tja, vandaar dat de dames zo sip kijken.... maar een konijn is altijd leuk, 3e-rangs op je bord of elders, toch?

greetz,
Marian