woensdag 28 mei 2008

Fleur

Vanmorgen vroeg, nou ja wat heet vroeg, 't was woensdag en dan is er normaliter geen school, dus kunnen we uitslapen! Om kwart over 8 zat ik achter de computer en omdat we alle kamers momenteel verder gebruiken voor de verhuur, slapen wij dus beneden in een kamer met ons gezinnetje. Daar staat ook de pc, is het merendeel van onze kleding...kortom dat moet je allemaal voor een B&B over hebben :-)
Enfin, Fleur werd even later wakker en vroeg of ik de hele nacht in pijama achter de pc had gezeten!? Whaaahaaa, nou zo erg is het ook weer niet met 'maman'. En toen ik haar vroeg of ze niet meer wist dat ik had voorgelezen en de hele nacht naast haar had gelegen, ging er weer een lampje bij haar branden.
Vanmiddag toen ik aan de telefoon was met m'n moeder, kwam ze plots de tuin inlopen met een papiertje gedraaid als een shaggie met m'n Julien Clerc aansteker (die het al jaaaren niet meer doet, -maar nooit weg mag- dus zonder probleem in een la kan liggen waar Fleur bij kan komen), maar toen ik haar naderhand vroeg of ze van plan was om te roken, stelde ze haar gedachten in op vraagtekens! Enneh mama en papa hadden ook gerookt en waarom niet meer....nou al jaaaaren geleden gestopt want het is niet goed voor je en dat wisten mama en papa toen nog niet (leugentje om bestwil mag soms wel).
Grappig is het ook dat ze op die leeftijd nog zeggen dat ze een nieuwe vriend(in) hebben waar ze misschien een kwartier mee hebben gespeeld! Zo ook vandaag...durf het bijna niet te zeggen, maar Fleur wilde graag lunchen bij McDo, nou is het haar 4de keer pas in haar leventje van al 5,5 en kon ze het voorheen niet eens goed uitspreken omdat ze die M niet kende! Joepie!!! Enfin, in zo'n speeltoestand glee ze dus van de glijbaan met nog 2 andere meisjes.....; dus dat zijn dan vriendinnetjes!
Leuk is dat toch hoe dat werkt op die leeftijd.
En zo switched ze van het Nederlands naar het Frans en dan weer in accentloos Engels als Darren er is, ondanks het feit dat Darren heel goed Nederlands spreekt, praat Fleur enkel Engels met hem. En op deze manier komt ze heel goed aan haar portie talen!
Maar genoeg opgeschept!

3 opmerkingen:

René van Gellekom zei

je eigen kinderen kun je nooit genoeg opscheppen. Dus ga rustig door hoor.

Anoniem zei

Grappig he, dat die kinderen haarfijn weten welke taal ze tegen wie moeten spreken!!! En alle talen dan vaak ook zonder problemen, leuk hoor. En 3 talen: altijd handig toch.

Porter Family/Au Bellefleur zei

Ha René, de volgende 2 onderwerpen geen Fleur!!! ;-)